Slzy slonů zajímavosti

Slzy slonů https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30144/slzy-slonu-30144.jpg 5 8 1

Tato kniha je především vzpomínkou na bezbranná zvířata. Vzpomínkou proto, že za pouhé čtyři roky od chvíle, kdy jsem je spatřil a popsal, snížil se jejich stav přímo dramaticky. Čísla o počtech napsaná v knize jsme ponechal pro srovnání s rokem 1985. Avšak podle údajů v dopise od paní Daphne Sheldrickové z března 1989 klesl počet slonů jen v národním parku Tsavo na 1 500 kusů a v celé Keně na 7 500 kusů Tedy desetina stavu z roku 1985. Posledních pět nosorožců tuponosých bylo v této zemi zastřeleno navzdory přísné ochraně v listopadu 1988...... celý text

Zajímavosti

Zatím zde není žádná zajímavost, ale níže najdete ocenění a související novinky.


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Zmizí-li divoká zvířata, stane se ze světa hladká kulečníková koule, stejně hladká a bílá ze všech stran. Sněžné vrcholky hor, zelené pláně i pohoří zpustnou. Jen živé bytosti uchopí člověka za srdce, jsou druhou, neoddělitelnou částí krásy světa.


Zmizí-li divoká zvířata, popřeme vlastní existenci a osobnost každého z nás a místo tónů Berlioze, Dvořáka či Martinů pak můžeme poslouchat jen jeden jediný frekvenční tón, který dokáže vzbudit pocit libosti i v mozkovém centru krys chovaných ve skleněných boxech laboratoří.