Slepice nedokáže snést kachní vejce – COVID-19 jako šance k řešení klimatické krize zajímavosti

Slepice nedokáže snést kachní vejce – COVID-19 jako šance k řešení klimatické krize https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459722/bmid_slepice-nedokaze-snest-kachni-vejce-LRO-459722.jpg 3 7 3

Pandemie COVID-19 může být odrazovým můstkem pro rychlé změny potřebné k řešení klimatické krize. Autoři předkládají přesvědčivé argumenty, proč musíme jednat ihned a od základů změnit všechny systémy, které jsou pilíři dnešní civilizace a ekonomiky.

Žánr:
Literatura naučná , Ekonomie a obchod , Ekologie, živ. prostředí

Vydáno: ekniha , PRO
Originální název:

Resetting Our Future: A Chicken Can't Lay a Duck Egg , 2020


více info...

Zajímavosti

Zatím zde není žádná zajímavost, ale níže najdete ocenění a související novinky.


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (7)

Zmeny atmosféry, ktoré sa rozbehli a už prebiehajú, ďaleko presahujú možnosti jednotlivca. Zmena je možná iba vtedy, ak sa pridajú všetci. Pre iných môžete byť len príkladom hodným nasledovania. Preto súčasťou vášho plánu musí byť stratégia, ako presvedčiť aj iných, aby sa zmenili tiež.


Ak chceme zabrániť (klimatickej) katastrofe, je nevyhnutné, aby takmer všetci zmenili spôsob života, a to čo najskôr, bez ohľadu na to, či sa niekomu chce alebo nie. Životný štýl, ktorému dnes väčšina ľudí holduje, musíme zmeniť bez ohľadu na ekonomické a sociálne dôsledky.


Ak sa máme zbaviť ekologického bremena, ktoré sme si spôsobili, musíme najprv pochopiť, že hlavnou príčinou problémov je dominujúce chápanie ľudského rozvoja, ako ho dnes presadzuje neoliberalizmus.


Více citátů z knihy najdete u autora.