Ruiny zajímavosti

Ruiny https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28755/mid_ruiny-CuF-28755.jpg 4 162 42

Scott Smith, proslul již debutovým thrillerem Jednoduchý plán z roku 1993, a jeho popularita mezi fanoušky napínavých příběhů ještě více vzrostla, když za filmový scénář, který si sám podle kultovní knihy napsal, získal o pět let později prestižního Oscara. Po tvůrčí odmlce se nyní vrací s dlouho očekávaným hororem Ruiny, aby ukázal, že je skutečným mistrem žánru s vypravěčskými schopnostmi, díky nimž Stephen King četbu románu přirovnal k jedinému dlouhému výkřiku hrůzy. Několik přátel se v mexické džungli dostane do situace, o níž se jim dosud nezdálo ani v nejčernějších snech - uvězněni na pahorku uprostřed zakázané mýtiny zjišťují, že liány, které je obklopují, mezi sebou dokáží komunikovat, napodobovat zvuky i lidské hlasy, předvídat, plánovat - a chladnokrevně zabíjet.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Ruins , 2006


více info...

Zajímavosti (2)

Kniha byla v roce 2008 zfilmována. Scénář ke stejnojmennému filmu napsal také Scott Smith. Ve filmu však proházel chování a osudy některých postav, stejně jako vypustil nebo naopak přidal některé části příběhu. (StrYke)


Ačkoli je v anotaci knihy napsáno, že autor Scott Smith získal Oscara za adaptovaný scénář k jeho předešlé knize Jednoduchý plán, není to pravda. Byl pouze nominován. (StrYke)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.

Štítky knihy

zfilmováno horory džungle

Autorovy další knížky

Scott Smith
americká, 1965
2007  84%Ruiny
1994  89%Jednoduchý plán

Kniha Ruiny je v

Právě čtených4x
Přečtených190x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených18x
Knihotéce100x
Chystám se číst102x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x