Konspirace Umbrella zajímavosti

Konspirace Umbrella https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211023/mid_konspirace-umbrella-resident-evil-1-waY-211023.jpg 4 103 28

Resident Evil série

1. díl >

Raccoon City: odlehlá horská komunita, kterou znenadání postihne série brutálních vražd, k nimž došlo v okolních lesích. Začnou se šířit bizarní zprávy popisující útoky zákeřných stvůr, zčásti lidských… zčásti ne. Oběti jsou očividně sežrány. V epicentru úmrtí stojí temná, odloučená usedlost tajemné společnosti Umbrella Corporation. Dlouhé roky tady Umbrella nepozorovaně pracovala a prováděla údajně neškodný genetický výzkum. Vyšetřováním těchto podivných událostí je pověřena zvláštní taktická a záchranná jednotka STARS, neobvyklá polovojenská skupina, která se pyšní různorodými specialisty, mezi něž patří floutek Chris Redfield, bývalá zlodějka Jill Valentineová, ostrostřelec Barry Burton a tajemný velitel týmu Albert Wesker. Společně s ostatními příslušníky STARS mají dobré důvody myslet si, že jsou připravení na všechno. Když ale jednotka STARS do dlouho uzavřeného sídla pronikne, rozpoutá se hrůza, která překoná i nejhorší noční můry: střetne se tu se stvůrami popírajícími zákony života i smrti – s následky zakázaných experimentů, které se děsivě vymkly kontrole. Za vším navíc stojí obrovská, zákeřná konspirace, kvůli níž budou STARS zrazeni zevnitř, jen aby se svět nikdy nedozvěděl tajemství Umbrelly. A pokud někdo přežije… možná bude závidět těm, kdo už jsou po smrti.... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

The Umbrella Conspiracy , 1998


více info...

Zajímavosti (4)

Capcom dokonce vetoval autorkou navrhovaný výklad historie Spencerova sídla (orig. Spencer Mansion) a poslal vlastní podklady – ty byly ovšem do angličtiny tak špatně přeloženy, že byly prakticky nepoužitelné, a do knihy se z nich dostala pouze nepatrná část. (yaoiyuri)


Ačkoliv nakladatelství Pocket Books získalo od společnosti Capcom práva na knižní novelizaci her, kontakt mezi oběma subjekty byl velmi omezený, což v konečném důsledku vedlo k velkým rozdílům v univerzu herní série oproti knižním adaptacím. Knihy S. D. Perry jsou v rámci fandomu tudíž „nekanonické“ (non-canon) a tvoří vlastní větev příběhů a vývoje postav nezávisle na hrách a dalších oficiálně vydávaných materiálech. (yaoiyuri)


Knižní sérii měl původně psát spisovatel Steve Perry, ale kvůli pracovní vytíženosti místo sebe doporučil nakladatelství svoji dceru Stephani Danelle Perry. (yaoiyuri)


Kniha je inspirována úplně první hrou Resident Evil kterou vydala roce 1996 společnost Capcom, která touto sérii položila základy herního hororu. K tomuto dni bylo vydáno už něco kolem 20 her. Série se také netají tím, že pod jejím jménem bylo vydáno 6 filmů a samotným Capconem vytvořeny další 3 animované filmy. (Nelíísek)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.

Štítky knihy

herní adaptace

Autorovy další knížky

Stephani Danelle Perry
americká, 1970
2016  79%Vetřelci komplet - svazek 1
2014  74%Konspirace Umbrella
1999  77%Královna
2000  81%Kořist
2017  74%Vetřelci komplet - svazek 3

Kniha Konspirace Umbrella je v

Právě čtených1x
Přečtených134x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených5x
Knihotéce99x
Chystám se číst38x
Chci si koupit32x
dalších seznamech3x