Sběratel kostí zajímavosti

Sběratel kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290029/bmid_sberatel-kosti-BY2-290029.jpg 5 2889 470

Případy Lincolna Rhyma série

< 1. díl >

První případ legendárního Lincolna Rhyma Lincoln Rhyme býval brilantním kriminalistou, géniem na poli forenzní analýzy. Pak přišel nešťastný úraz, po kterém je Rhyme zcela nepohyblivý a emocionálně na dně. Schopnost bravurního úsudku a dedukce mu naštěstí zůstala, a tak může policii pomáhat při pátrání po sériovém vrahovi, který děsí celý New York. Pachatel se zjevně rozhodl hrát s vyšetřovateli zvrácenou hru na kočku a myš: záměrně nechává na místě činu drobné stopy a pohřbívá své oběti typicky morbidním způsobem. Jako by byl přesvědčen o vlastní nepolapitelnosti; jako by pro něj byly spáchané vraždy prostředkem k souboji s vyšetřovateli. Vlastně jen s jedním z nich... Lincoln Rhyme je sice ochrnutý, ale géniem zůstal. S pomocí špičkové laboratorní techniky a hlavně s přispěním začínající policistky Amélie Sachsové postupně prochází labyrintem stop a vodítek, které mu Sběratel kostí předložil. Rhyme se bude muset ponořit hodně hluboko do temnot šílencovy mysli, aby zachránil před krutou smrtí další nevinné oběti...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Bone Collector , 1997


více info...

Zajímavosti (4)

Jedná se doposud o jediný zfilmovaný příběh ve formátu celovečerního filmu - nebyl příliš úspěšný a do velké míry odradil další zájemce o převedení Deaverovy tvorby na stříbrné plátno. (RoBertino27)


Ve stenojmenném Filmu se Amelia nejmenuje Sachsová, ale Donaghyová. (Coonan)


Podle knihy je natočený stejnojmenný film, který vznikal pod režií Phillipa Noyce. V hlavních rolích Denzel Washington, jako Lincoln Rhyme a Angelina Jolie, jako Amelia Donaghyová. (Coonan)


Ocenění

1999 - Nero Award