Povídky malostranské zajímavosti

Povídky malostranské https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219669/mid_povidky-malostranske-219669.jpg 3 2869 287

Povídky malostranské čtenáři přibližují osobitý svět Malé Strany devatenáctého století plný tragických, ale i romantických či komických osudů obyvatel této čtvrti. Třináct příběhů, silně ovlivněných zážitky z autorova dětství a dospívání, původně vycházelo v různých časopisech. Ke knižnímu vydání došlo až deset let po publikaci první povídky. Sbírka ukazuje s neobvyklým odstupem a ironií mikrosvět pod Hradem, zároveň zachovává reálný obraz pražských lidiček a jejich prostředí. Tímto dílem se Jan Neruda nesmazatelně zapsal mezi nejlepší prozaiky celé české literární historie... celý text

Zajímavosti (3)

Povídka Přivedla žebráka na mizinu je načtena na ČRo Vltava (čte Zdeněk Štěpánek, natočeno 1954). https://vltava.rozhlas.cz/jan-neruda-privedla-zebraka-na-mizinu-z-malostranskych-povidek-cte-zdenek-8801500 (Hledam94)


V roce 1984, byl natočen seriál, na motivy šesti povídek pod vedením Pavla Háši. Jedná se o povídky O měkkém srdci paní Rusky, Doktor Kazisvět, Lízinka, Slečna Máry, Přivedla žebráka na mizinu a Hastrman. (Nuny)


Audio-verze: http://darkmp3.ru/album-neruda-povidky-malostranske-10185913.html Vypráví Zdeněk Štěpánek. (milamarus)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.