Poslední dopis od tvé lásky zajímavosti

Poslední dopis od tvé lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166292/bmid_posledni-dopis-od-tve-lasky-vm9-166292.png 4 2839 688

Mimořádně silný příběh vášně, nevěry a ztráty z pera respektované britské autorky Jojo Moyesové, který získal v roce 2011 prestižní ocenění The Romantic Novel of the Year Award. Novinářka Elllie při pátrání v archivu narazí na půlstoletí starý dopis, v němž neznámý muž žádá svoji milenku, aby opustila manžela. Elllie příběh, skrývající se za dopisem, okamžitě zaujme – i ona sama má poměr se ženatým mužem. Rok 1960. Jennifer Stirlingová leží v nemocnici po vážné autonehodě a na nic si nepamatuje – na manžela, na své kamarády, ani na to, jaká byla ona sama. Když se však vrátí z nemocnice domů a najde tajný dopis, pomalu se začíná rozpomínat na milence, kvůli kterému byla kdysi ochotná riskovat úplně všechno.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Last Letter from Your Lover , 2008


více info...

Zajímavosti (1)

Adaptace 23.7.2021 na Netflixu.
Trailer:
https://youtu.be/Y-I3DuUOsNw (Lenka.Vílka)


Ocenění knihy (1)

2011 - Romantic Novelists' Association Awards


Související novinky (1)

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017


Citáty z knihy (4)

Připadal si jako opilý, všechny smysly měl zbystřené, jako by se mu každičkým kouskem své bytosti nemilosrdně vrývala do vědomí.


Dokázal tak nádherně poskládat slova dohromady, že si mohla potmě přeříkávat celé dlouhé úseky, jako by recitovala poezii.


Líbal ji a věděl, že se tím polibkem snaží vyjádřit hloubku svých citů. A pak se v ní ztratil, cítil její vlasy, které mu přejížděly po tváři a hrudi, její rty na své kůži, její prsty, a pochopil, že jsou lidé, pro něž existuje jen jeden jediný člověk, který je jejich chybějící součástí.


Více citátů z knihy najdete u autora.