Ocelové město zajímavosti

Ocelové město https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44630/ocelove-mesto-44630.jpg 4 808 89

Sci-fi román o soupeření francouzského a německého vědce. Prvý vybuduje v Americe Francouzské město jako vzor všestranného pokroku, Němec postaví Ocelové město, ohromnou továrnu, v níž hromadí vynálezy zkázy, a chystá se zničit dílo francouzského soupeře. Místo toho zničí sebe. Nechtěným úspěchem Němce je vystřelení dělového náboje, který překoná zemskou přitažlivost a změní se v družici Zem. Kapitoly: 1. Na scénu vstupuje pan Sharp, 2. Dva přátelé, 3. Rúzné zprávy, 4. Rozdělení dědictví, 5.Ocelové Město, 6. Dúl Albrecht, 7. Ústřední blok, 8.Dračí jeskyně, 9. P.P.C., 10. Článek v německé revui Naše století, 11. Večeře u doktora Sarrasina, 12. Porada, 13. Marcel Bruckmann profesoru Schultzemu, 14. Příprava k boji, 15. Burza v San Francisku, 16. Dva Francouzi proti celému městu, 17. Místo vysvětlení rány z pušek, 18. Jádro věci, 19. Rodinná záležitost, 20. Závěr. Cena v čase vydání knihy: 24 Kčs. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Les Cinq Cents Millions de la Bégum , 1879


více info...

Zajímavosti (3)

Zajímavost, text v knize (strana 152, rok 1954, 2. vydání, MF):
"Šetříme lesy, sbíráme papír! Tuto knihu si nemůžete koupit, ale můžete ji získat, odevzdáte-li do sběru 25 kg papíru." (Cusco)


V jednom svazku s tímto románem současně vyšel kratší Vernův historický příběh Vzbouřenci na lodi Bounty (Les Révoltés de la Bounty). (Luccy78)


Autorství románu je poněkud sporné, neboť je doloženo, že základem knihy byl text od jiného francouzského spisovatele dobrodružných knih André Laurieho, který Jules Verne přepracoval. (Zlord Antiježíš)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.