Plyšákokalypsa zajímavosti

Plyšákokalypsa https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428909/bmid_plysakokalypsa-Vbp-428909.jpg 4 126 36

Nedávno skončila válka, kterou hračky rozpoutaly proti lidstvu. A hračky v ní zvítězily… Plyšáci, panenky, roboti, ale i malí plastoví vojáčci už měli plné zuby toho, že s nimi rozmazlené děti zacházely jako s pouhými věcmi. A i když nové „chytré“ generace hraček dokázaly myslet a cítit, neměly žádná práva, žádnou naději na smysluplný život. Nezbývalo jim než se vzbouřit a s lidskou rasou zatočit… Po konfliktu se poslední lidé stáhli do podzemních bunkrů. V jedné z těchto tajných enkláv přežívá i Julie, podstupující bolestivé operace a přerod v plyšovou pandu. Hračkám nemůže zapomenout, jak naložily s jejími rodiči. Pokud ví, dosud jsou zadržováni v jednom z vyhlazovacích táborů. Podaří se jí díky své transformaci dosáhnout vytčeného cíle a zachrání je? Vyzraje na všehoschopné hračky a jejich kruté plyšové velitele?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Novely , Sci-fi

Vydáno: , Carcosa
Originální název:

Cuddly Holocaust , 2013


více info...

Zajímavosti (3)

Autor nejprve vymyslel název a až poté příběh knihy. (StrYke)


Kniha měla být původně titulní povídka plánované sbírky. Autora však její psaní natolik bavilo, že napsal samostatné dílo. (StrYke)


V této knize se poprvé objevuje i komiks, jehož autorem je sám Carlton Mellick III... Komiksy připojuje k některým svým knihám a považuje je za jakýsi doslov. Zde má 5 stran. (noir)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (9)

Jestli se mezi ně mám infiltrovat, musím vypadat opravdově.


Někdy nejlíp zapadnete, když vyčníváte.


Pouhej fakt, že mě místo masa a krve tvoří vycpávka a drátky, přece neznamená, že jsem míň živej než ty.


Více citátů z knihy najdete u autora.