Smrt na Nilu zajímavosti

Smrt na Nilu https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60422/bmid_smrt-na-nilu-BtO-60422.jpg 5 1566 210

Plukovník Race série

< 3. díl >

Hercule Poirot série

15. díl

Linnet Ridgewayová má všechno – je mladá, krásná, svobodná a bohatá. Jednoho dne ji navštíví její přítelkyně Jacqueline a nadšeně vypráví o svém snoubenci Simonu Doylovi. Po nějaké době se Hercule Poirot na svém putování po Egyptu setkává s novomanželi Doylovými, avšak paní Doylovou se stala Linnet Ridgewayová. Zanedlouho se jejich společnost rozšíří i o Jacqueline, která je už nějakou dobu pronásleduje, aby jim překazila jejich štěstí. Linnet se na Poirota obrátí se žádostí o pomoc, ten přislíbí, že si s Jacqueline promluví. Situace se vyhrotí při výletu na parníku, kde dojde k pokusu o vraždu. Pokusem ale vše zdaleka nekončí…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Death on the Nile , 1937


více info...

Zajímavosti (4)

Před vznikem románu s Herculem Poirotem napsala Agatha Christie stejnojmennou povídku, ve které vystupuje detektiv Parker Pyne. Nalezneme ji v souboru povídek Parker Pyne zasahuje. (Bája89)


Angela Lansbury a její epizodní role potrhlé spisovatelky detektivek jí následně otevřela cestu k úspěšnému seriálu TO JE VRAŽDA NAPSALA. (1amu)


Kniha Smrt na Nilu byla po celosvětovém hlasování vyhlášena čtvrtou nejoblíbenější od Agathy Christie. (Sebasti)


Podle knihy napsala Agatha Christie divadelní hru Murder On The Nile (Vražda na Nilu), akorát bez Hercula Poirota. (Sebasti)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Neotvírejte své srdce zlu. Přijde a usadí se ve vás a po nějaké době je už nedokážete vypudit.