Pilíře země zajímavosti

Pilíře země https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208229/mid_pilire-zeme-pilire-zeme-IQR-208229.jpg 5 1666 372

Rozsáhlý historický román z pera mistra akčních thrillerů Kena Folletta líčí příběh odehrávající se v Anglii 12. století. Na pozadí mocenských politicko-náboženských sporů sleduje po půl století osudy několika lidí, kteří zasvětili život výstavbě katedrály. Strhující dobová freska v sobě spájí tradiční vypravěčský um, originální myšlenku přiblížit čtenářům formou napínavého příběhu vznik jedinečných a charakteristických staveb své doby a především neobyčejně barvitou představu o středověké Anglii, jež obnáší mozaiku lidských vztahů nabitých napětím, svár dobra a zla, statečnost a lásku, nenávist, násilí, intriky i zradu...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Pillars of the Earth , 1989


více info...

Zajímavosti (3)

Knihy spisovatele a nositele Řádu britského impéria Kena Folletta slaví celosvětový úspěch už téměř půl století. Globálně se jeho thrillerů i historických románů prodalo přes 200 milionů a se psaním 71letý autor zdaleka nekončí.
https://literarni-kavarna.knizniklub.cz/clanek/63259-zjistit-se-da-vsechno-jenom-je-potreba-chtit-mini-ken-follett (Naďa2411)


Seriál vysílaný na stanici Starz byl přijat s pocity typu „lepší, než jsme mohli čekat“. I když mnoho zastánců knihy poukazuje na nedostatky seriálu, je fakt, že několik nominací na Zlatý glóbus nezíská jen tak někdo. Seriál byl natáčen v Kanadě a v Německu. (ddkk)


Na motivy knihy byl v roce 2010 natočen stejnojmenný seriál. (LuciusWlk)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (42)

Piliere zeme prekvapili veľa ľudí vrátane mňa samého. Dosiaľ som bol známy ako autor thrillerov.


Ak získate úspech na knižnom trhu, je rozumné do konca života raz ročne vydať jednu knihu rovnakého žánru. Klauni by sa nemali pokúšať hrať Hamleta; rockové hviezdy by nemali skladať symfónie... Posledné, čo by niekto odo mňa čakal, je príbeh o stavbe katedrály.


Hovoriť o dieťati pred narodením nosí nešťastie.


Více citátů z knihy najdete u autora.