Otčina zajímavosti

Otčina https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58210/bmid_otcina-7lE-58210.jpg 4 460 110

Napínavý román, známý také díky stejnojmenné filmové adaptaci, se odehrává v imaginárním historickém panoramatu, ve kterém je Německo vítězem druhé světové války a chystá se na oslavu 75. narozenin Adolfa Hitlera. Na břehu jezera je nalezen mrtvý muž. Rozbíhá se rutinní vyšetřování, výslechy, zajišťování stop. Téměř běžný detektivní příběh. Téměř, kdyby se neodehrával ve Velkoněmecké říši v roce 1964. Robert Harris se ve svém románu „Otčina“ pokusil domyslet situaci, jaká by nastala v Evropě v případě opačného výsledku 2. světové války. Jeho fiktivní Velkoněmecká říše sahá od Atlantiku po Ural, stále ovládána fanatikem Hitlerem a fanatismem jeho přívrženců. Boj jednotlivce proti této mašinérii je marný, ale napínavý do poslední chvíle. Mnoha jména v této knize jsou skutečná, autor vychází ze skutečných postav, událostí a dokumentů. Jen od roku 1942 mění jejich osud. -- zdroj:www.legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Fatherland , 1992


více info...

Zajímavosti (2)

Jako rozhlasový seriál uvedl tuto knihu Český rozhlas 3 - Vltava, http://www.rozhlas.cz/vltava/stream/_zprava/robert-harris-otcina-detektiv-xavier-march-je-na-stope-nejprisneji-strezenemu-tajemstvi-velkonemecke-rise--1672783 (Teckovana)


Podle tohoto románu byl natočen stejnojmenný film s řadou českých herců a exteriér byl natáčen především v Praze a jeho okolí (milan.krimsky)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.