Nihilista na balkonu zajímavosti

Nihilista na balkonu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446094/bmid_nihilista-na-balkonu-nHH-446094.jpg 4 98 33

Pětice vynikajících soudobých humoristických novel na pomezí fantaskna a satiry, hravě, a hlavně chytře vystavěných na paradoxech naší v mnohém tak komické současnosti.

Zajímavosti

Zatím zde není žádná zajímavost, ale níže najdete ocenění a související novinky.


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Mařena je velmi prakticky uvažující bytost. Nemá smysl pro kouzlo absurdity, kvůli kterému by stálo za to jet ještě teď před obědem na lov chobotnic. Nechápe, že i tady je strašně důležité to načasování. Teď je to celé naprosto výborný napad, ale po obede? Po obede uz by mi mohlo dojit, ze je to vlastne pekna pitomost. A ze se mi nechce na to obetovar cas a penize. Lenost a znudena racionalita po obede obvykle vitezi nad hravosti. Coz je skoda, protoze bez hravosti bude tenhle svet zase o neco smutnejsi. Ale to Marena nepochopi. Hazeni chobitnic z balkonu je totiz krajne neuzitecne. A v jejim svete puritanskeho utilitarismu jednoduse nema takova cinnost misto. Marenin zivotni pristup uspesne v samem zarodku vrazdi vrskrrou spontaneitu prave tak, jako zabil i tenhle muj napad s chobitnicovym bombardovanim. Marena ho zabila driv, nez jsem ho stihl uskutecnit, ba dokonce driv, nez jsem ji o nem vubec stihl rict. Protoze jenom predstava toho, jak ji vysvetluji, proc je neco takoveho vlastne dulezitejsi neu veseni pradla a teply obed, mi sebralo veskerou chut celou tuhle akci podniknout.


Nemuzu se zabit jenom proto, ze to jde. Ze jsem to jeste nezazil. Ze jinak budu muset povesit pradlo. Clovek by mel mit vaznejsi duvod, kdyz uz chce skoncit svuj zivot.