Nepoznané proroctví zajímavosti

Nepoznané proroctví https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357601/bmid_nepoznane-proroctvi-xNu-357601.jpg 4 7 5

Rod krále je mrtev. Na trůně sedí uchvatitel. Hrstka věrných nazývaných Zrádci, se ukrývá hluboko v lesích a stráží právoplatného následníka a jeho rodinu. Nebo by alespoň měli. Nejsou však žádným skutečným odbojem proti současné říši. To jediné co mají, je naděje. Arthur Elat je osmiletým chlapcem žijícím svůj obyčejný život v ukryté vesnici. Jeho život mu připadá všední a obyčejný. Nerozumí strachu ani naději dospělých. A přesto se právě on má setkat s dívkou, která má otřást jejich životy do samých základů…... celý text

Zajímavosti (3)

Původní návrh obálky knihy vytvořila externí umělkyně Amálie Křivá. Z rozhodnutí nakladatelství však nebyla její titulní strana přijata. Oficiální obálka knihy však byla inspirována původním návrhem. (JackieDecker)


Při tvorbě reálií byl na jednom ze srazů probírán kalendář s originálními názvy ročních období a měsíců. Bohužel nebyl dostatek času a inspirace na vymyšlení názvů dvanácti měsíců. Bylo domluveno, že k vymyšlení názvů měsíců dojde na dalším srazu, na což se samozřejmě zapomnělo a tak má Aldorma pouze čtyři měsíce: Sazeň, Páleň, Žněň a Klideň. Každý měsíc se tedy skládá ze tři Úplňků a má přibližně 90 dnů. (Eillen)


-Autorka začala příběh psát roku 2008 a o rok později jej dokončila.
-Příběh ležel v šuplíku 8 let, než se jej odvážila nabídnout nakladatelství.
- Příběh původně vznikl, jako "povídka na přání". Tématem zadání bylo, že se má jednat o příběh keltské dívky z oblasti České republiky (i když tenkrát ještě žádná Česká republika nebyla), která přejde do jiného světa, kde stráví jistou řádku let.
- Autorka původně zkoušela psát příběh, jehož hlavní hrdinkou byla Caointiorn, er formou. Posléze byla požádána, zda by nenapsala totéž pohled pohledem Arthura Elata. Pokusila se o to a záhy si postavu Arthura tak oblíbila, že se k původnímu rozepsanému příběhu už nikdy nevrátila ;) .
- Nepoznané proroctví mělo ve své původní verzi (před korekturami) přesně 430 stran.
- Korektury Nepoznaného proroctví trvaly cca. jeden rok.
- V poděkování se měla původně vyskytovat ještě dvě jména a to v ironickém znění. Autorce byl tento záměr vymluven.
- Kniha je věnována Autorčinu otci. (JackieDecker)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.