Město z kostí zajímavosti

Město z kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41464/bmid_mesto-z-kosti-XhY-41464.jpg 4 3539 539

Když se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy, kterou navíc spáchají tři teenageři se zvláštním tetováním na těle a podivnými zbraněmi v rukou. Mrtvé tělo pak jednoduše zmizí. Nejde jen tak zavolat policii, když jsou vrahové pro všechny ostatní neviditelní a na místě činu nezbyla ani kapka krve, která by napověděla, že tu zemřel člověk. A byl to vůbec člověk? Zde se Clary poprvé setká s Lovci stínů, bojovníky, kteří mají chránit svět před démony. Během čtyřiadvaceti hodin je Clary vtažena do jejich světa, její matka totiž zmizí a na samotnou Clary zaútočí démon. Proč by se ale démoni zajímali o obyčejné lidi, jako je Clary a její matka? A jak je možné, že má Clary najednou „vnitřní zrak“? To by rádi věděli i Lovci stínů… Zábavné, odvážné a neotřelé fantasy od Cassandry Clareové slibuje svým čtenářům strhující čtení, s nímž nebudou chtít přestat.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

City of Bones (Mortal Instruments) , 2007


více info...

Zajímavosti (6)

Vyšel film, kde Clary hraje Lily Collins a Jaceho Jamie Campbell Bower. Ale nedopadl dobře, takže z dalších dílů sešlo. Stejně tak se seriálu, který se chystal již dlouho. (AnetaM)


Udělali i SERIÁL pod názvem Shadowhunters.
Seriál je adaptací knižní fantasy série The Mortal Instruments od Cassandry Clare.
http://www.serialzone.cz/serial/shadowhunters/ (Julia_pt)


Autorka se řadí mezi nejznámější tvůrkyně zahraniční fan fiction o mladém čaroději Harry Potterovi. Několikrát byla nařčena z plagiátorství, ale tyto spekulace nikdy nebyly potvrzeny. (Bee)


Film jde do českých kin 29.8.2013. Postavu Clary ztvárnila krásná Lily Collins, která byla velkým fanouškem knižní předlohy ještě před svým obsazením. Další postavy hrají Jemima West, Kevin Zegers a Jamie Campbell Bower. (deedulka)


Na margo obálky od Mladej fronty sa zniesla vlna kritiky, a ďalšie dva (dosiaľ vydané diely v češtine) majú už pôvodné obálky z anglického originálu. (rusalka1)


Filmová adaptace této knihy se plánuje na srpen 2013. (Temsiss)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.