Majonéza k snídani zajímavosti

Majonéza k snídani https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477043/bmid_majoneza-k-snidani-YVg-477043.jpg 4 774 156

Láska není příčinou vztahů, ale jejich důsledkem Nový samostatný román Markéty Lukáškové. Se svou prvotinou Losos v kaluži objela republiku v rámci divadelního projektu Listování a napsala podle ní scénář, který nyní čeká na filmové zpracování. Po Lososovi následovaly knihy Panda v nesnázích, InTyMně a Vlaštovka v bublině. Skrze své tituly se Markéta snaží šířit osvětu o vnímání psychických problémů. Ema měla s emocemi vždycky problém. Místo, aby je prožívala, raději je pitvá a sama si drží odstup i nadhled. Nejvíc ze všeho chce analyzovat lásku. Co je vlastně zač a proč třeba jejím rodičům zmizela? Proč zůstává tichá babička s despotickým dědou? Proč si její nejlepší kamarád nepřizná, kam ho táhne jeho srdce? Některé věci ale pochopíte jen tak, že se do nich namočíte, a proto se sama pustí do vztahového experimentu – na své první lásce.... celý text

Zajímavosti

Zatím zde není žádná zajímavost, ale níže najdete ocenění a související novinky.


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

Tohle je na alkoholu i na jeho iluzi nejsvůdnější, jak vymaže časoprostor a člověk se díky němu vznáší v konkrétním okamžiku, s hladovýma očima a ušima, s nohama pořád asi pět centimetrů nad zemským povrchem.


Život je jako premiéra divadelní hry bez zkoušení a generálky.


Sourozenectví je podivně sezónní záležitost. Jako lyže. Schováte je do sklepa, půl roku si na ně nevzpomenete, ale když se na ně potom postavíte, je to, jako kdybyste je nikdy nesundali.