Lady Fuckingham zajímavosti

Lady Fuckingham https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114626/bmid_lady-fuckingham-ylG-114626.png 3 2054 416

DÍLO NEZNÁMÉHO AUTORA, KTERÉ JE V ČESKU PŘIPISOVÁNO OSCARU WILDEOVI. Novela Lady Fuckingham aneb Všichni to přece dělají byla poprvé publikována na pokračování v erotické revue The Pearl, která vycházela v prudérní viktoriánské Anglii mezi lety 1879 a 1880. Objevila se nečekaně a její iniciátoři dosud zůstávají obestřeni tajemstvím. Šířila se mezi nejvybranější společností z vysokých kruhů, která si v soukromí nestydatě libovala ve skotačivých dobrodružstvích mladých aristokratických hrdinek se svými spolužačkami, služkami a komorníky. Po vydání osmnáctého čísla revue za stejně podivných okolností zanikla. Zpověď nezbedné dámy, Lady Fuckingham, své publikum nadlouho přežila a dodnes patří k vrcholům lechtivé literatury.... celý text

Literatura světová Novely Erotika
Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Lady Pokingham


více info...

Zajímavosti (3)

Vyšlo v nezkrácené podobě i v audio verzi, načetla Vilma Sodomová. (lioncel)


Je prakticky jisté, že Wilde knihu nenapsal. Nejde o "český fake", jak se občas objevuje v internetových diskuzích, příběh skutečně nepodepsaný vycházel v kontroverzním časopise The Pearl. Jistě by ale jeho autorství neuniklo oxfordskému profesorovi Richardu Ellmannovi, který Wildeovo (nejen "oficiální") dílo studoval řadu let a napsal o něm biografii, za kterou získal Pulitzerovu cenu. Ostatně v Británii také s Wildeovým jménem vůbec spojovaná není, v tom je české vydání unikátní. (chaera)


Autorství je Wildovi přisuzováno pouze v českých zdrojích, v zahraničí s touto novelou spojován není. (Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Oscar_Wilde) (Neifile)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (1)

57 nových eknih zdarma ke stažení

22.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.