Smrtelné stroje zajímavosti

Smrtelné stroje https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28959/bmid_smrtelne-stroje-pSW-28959.jpg 4 226 35

1. kniha série Kroniky hladového města. Představte si, že žijete v Londýně daleké budoucnosti, který se pohybuje prostorem pomocí motorů a kol a požírá jiná města. Představte si, že vypadnete ze svého rodného mobilního města do zlověstného neznáma. Přesně to se přihodí Tomovi, hrdinovi prvního dílu slavné sci-fi tetralogie. Je zrazen svým velkým vzorem, významným historikem Valentinem, a ocitne se uprostřed nehostinné pustiny. Jeho jedinou společnicí je nemluvná dívka Hester, která se touží pomstít Valentinovi za to, že zabil její rodiče a ji samotnou zmrzačil. Vydají se spolu zpátky do Londýna a na nebezpečné pouti je čekají mnohá dobrodružství. Přitom si Tom postupně uvědomuje, že dosud slepě věřil lidem, kteří si to nezasluhují, a myšlenkám, které vedou svět do záhuby…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Mortal Engines , 2001


více info...

Zajímavosti (4)

Série Kroniky hladových měst obsahuje celkem 4 tituly, které budeme postupně vydávat. Jak už jste psala, první díl - Smrtelné stroje, vyšel na podzim letošního roku. Na jaro roku 2019 plánujeme vydání druhého dílu Pomsta jednooké letkyně a další budou následovat vždy s půlročním odstupem - tedy na podzim 2019 a na jaře 2020. (May)


V prvním trileru na film se objevila jediná konkrétní postava z kníhy. A to byla Hester. Tom a další se zatím neobjevili. (ReniHan)


Film podle knihy režíruje Christian Rivers, obsazení: Robert Sheehan, Hera Hilmar, Ronan Raftery, Stephen Lang, Leila George (ddkk)


https://m.youtube.com/watch?v=bEC8v8AjydI
Premiéra: 14.12.2018 (Lenka.Vílka)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.