Kocour Bob zajímavosti

Kocour Bob https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364687/bmid_kocour-bob-EUH-364687.jpg 4 539 172

Kocour Bob série

1. díl >

Neobyčejná kniha s neobyčejným příběhem. I tak lze popsat jednu z nejprodávanějších britských knih současnosti. Poutavý, autobiograficky laděný příběh o přátelství mezi mladým muzikantem a jeho kocourem byl přeložen již do 26 světových jazyků a dočkal se více než 850 000 prodaných výtisků. James, bývalý bezdomovec a potulný muzikant, nalezl jednoho dne u svého bytu zraněného kocoura a dal mu jméno Bob. Vzniklo mezi nimi silné pouto, které pomohlo Jamese definitivně vysvobodit z drogové závislosti. Bob zároveň začal Jamese doprovázet na jeho pouličních vystoupeních v ulicích Londýna. Stala se z nich nerozlučná dvojka, jež je dodnes zajímavou atrakcí pro turisty ze všech koutů světa. Při tom všem zažívali komická i nebezpečná dobrodružství, která se stala součástí tohoto oblíbeného bestselleru.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Street Cat Named Bob , 2012


více info...

Zajímavosti (7)

15.7.2021 byla odhalena socha Boba s lavičkou v Islington Green. Socha je umístěna naproti knihkupectví Islington Waterstones, kde James napsal svou první knihu líčící jejich společnou cestu. (koriandr)


A taky něco pozitivního - V listopadu 2020 bude uvedena premiéra nového pokračování filmu s Bobem - Dárek od Boba (Gift from Bob) a opravdový Bob v něm má mít taky pár scén :o). Alespoň nějaká útěcha pro nás, kteří jsme si oblíbili tohoto neobyčejného kocourka. (koriandr)


Dodatek ke smutné zprávě níže: James by chtěl Bobovi v Londýně vybudovat památník (sochu) a organizuje veřejnou sbírku. Dále byla vytvořena petice adresovaná starostovi Londýna, aby mohla být socha zrealizována. Pokud by se chtěl někdo zapojit (darovat nějakou částku nebo podepsat petici), zde jsou odkazy.
Sbírka
https://gf.me/u/x9k6qg
Petice
http://chng.it/Z9yB5KQvxP (Lady Greystoke)


Smutná zpráva - Bob bohužel umřel 15.6.2020 ve věku nejméně 14 let ( James neví, kolik mu bylo, když ho našel). My kočkomilové na Boba nezapomeneme! (koriandr)


Ve filmu si Bob přímo zahrál většinu scén a v jednom záběru se ve filmu dokonce objeví i James :o) (koriandr)


Kanadský režisér Roger Spottiswoode přichází s adaptací této knihy. Česjé premiéry bychom se měli dočkat 23. února 2017. (lucka12)


Na youtube jsou k vidění videa s Jamesem a Bobem v ulicích Londýna. (Radůz)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (1)

Knižní novinky (18.12. - 1.1.2018)

18.12.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.