Jiskra v popelu zajímavosti

Jiskra v popelu https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279674/mid_jiskra-v-popelu-yvd-279674.jpg 5 1236 281

Jiskra v popelu série

1. díl >

Své tělo a krev zaslibte Impériu. Srdce si však ponechte. Sirotek bojující za svou rodinu. Voják bojující za svobodu. Jiskra v popelu je epická fantasy, která se odehrává v brutálním světě připomínajícím Římskou říši. Laia je dívka z lidu Učenců, který žije pod krutou nadvládou válečnického Impéria. Když je její bratr zatčen za velezradu, nabídnou jí učenečtí povstalci bojující proti Impériu dohodu: pokud se nechá prodat jako otrokyně na imperiální vojenskou akademii Šerosráz a bude pro ně špehovat, odboj zachrání jejího bratra před popravou. Elias, nejlepší voják na akademii, je znechucený pronásledováním a zabíjením Učenců a rozhodne se dezertovat. Než však stačí utéct, dostane příkaz zúčastnit se Zkoušek, nemilosrdné soutěže, z níž má vzejít nový válečnický císař. Prohrát znamená okamžitou smrt, zvítězit znamená ztratit vlastní duši. Když se Laiiny a Eliasovy cesty na Šerosrázu zkříží, oba zjistí, že jejich osudy jsou propletené víc, než by si kdy dokázali představit, a že jejich rozhodnutí může změnit budoucnost celého Impéria.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

An Ember in the Ashes , 2015


více info...

Zajímavosti (2)

Nakladatelství Host vyhlásilo velký knižní battle: Jiskra v popelu vs. Ódinovo dítě! Která kniha dostane víc hlasů? Hlasuj a vyhraj knižní nálož! ‪Soutěž trvá do 31. 7. 2016. http://www.kniznibattle.cz (lucie.zajickova)


30.8.2016 by mělo vyjít pokračování knihy s názvem A Torch Against the Night . Tak doufejme, že se brzy dostaví i k nám :) (teri8949)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (6)

Na světě jsou dva druhy viny... jeden tě táhne ke dnu tak dlouho, že už nejsi k ničemu, a druhý tvou duši pohání k nějakému cíli. Jeden z nich je břemeno a ten druhý ti udává směr.


Život je plný okamžiků, které nic neznamenají. A pak jednoho dne přijde jediný okamžik, který rozhodne o každé následující vteřině.


Strach je tvůj nepřítel jen ve chvíli, kdy mu to dovolíš. ... Strach může být dobrý. Může tě udržet naživu. Jen mu nedovol, aby tě ovládl.


Více citátů z knihy najdete u autora.