Jídlo a pití v pravěku a ve středověku zajímavosti
Magdalena Beranová
Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanickým, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Rozšířené vydání.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost, ocenění knihy, související novinky, ani citáty.
Štítky knihy
pravěk středověk jídlo a pití historické recepty středověká kuchyně dějiny stravování
Autorovy další knížky
2011 | Jídlo a pití v pravěku a ve středověku |
1988 | Slované |
2000 | Jak se jedlo ve starověku - Římská kuchařka |
2009 | Slované v Čechách: Archeologie 6. - 12. století |
1997 | Jídlo a pití za Rudolfa II. |
Kniha Jídlo a pití v pravěku a ve středověku je v
Právě čtených | 4x |
Přečtených | 55x |
Čtenářské výzvě | 8x |
Doporučených | 5x |
Knihotéce | 53x |
Chystám se číst | 63x |
Chci si koupit | 28x |
dalších seznamech | 2x |