Ještě než umřu zajímavosti

Ještě než umřu https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56619/bmid_jeste-nez-umru-DcA-56619.jpg 4 365 99

Sedmnáctiletá Tessa má stejné pocity, touhy a plány jako její vrstevníci. Na jejich uskutečnění má ovšem podstatně méně času. Trpí leukémií v pokročilém stadiu a v takovém rozsahu, že není možná žádná další léčba. Tessa se smiřuje s neodvratným osudem svérázným způsobem: sepíše si seznam věcí, které by ještě chtěla stihnout, dokázat, zažít, a pokud jí zdravotní stav dovolí, pustí se bezhlavě do jejich plnění. Hluboká a pochopitelná lidská touha chovat se někdy jinak, než je běžné, porušit zákony, prožít skutečné dobrodružství, bláznivě se zamilovat, uniknout ze všednosti a konvencí se v kulisách umírání a omezeného času mění v napínavý a překotný boj o holé přežití, o samou podstatu lidské existence. Intenzivní příběh odkrývající pozadí zamotaných rodinných vztahů, skrytých bolestí, příběh o rodičovské, sourozenecké a partnerské lásce, příběh o smíření a pomíjivosti všedních problémů promlouvá svou neúprosností, nesentimentalitou a jednoduchostí ke všem generacím čtenářů.... celý text

Literatura světová Romány Zdraví
Vydáno: , Eroika
Originální název:

Before I Die , 2007


více info...

Zajímavosti (1)

Podle knižní předlohy byl v roce 2012 natočený film Teď a tady (Now is good) v hlavních rolích s Dakotou Fanning a Jeremy Irvinem (LittleMonste)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (18)

Jak se dá slovy vyjádřit ten pohled, který ke mně přiletí a odrazí se zpátky k němu?


Přitisknu se blíž, ale nestačí to. Chci být uvnitř. Žít v něm. Být jím. Cítíme jazyky a touhu. Olizuju ho, okusuju koutky jeho úst. Neuvědomila jsem si, že mám takový hlad.


Když se na něj podívám, jako bych dostala strach. Oči má zelené a plné stínů. Jeho ústa jsou nádherná. Nakloní se ke mně a já vím. Vím. Ještě se to nestalo, ale přijde to. Číslo osm je láska.


Více citátů z knihy najdete u autora.

Štítky knihy

smrt zfilmováno leukémie

Autorovy další knížky

Jenny Downham
anglická, 1964
2010  86%Ještě než umřu
2011  76%Ty proti mně

Kniha Ještě než umřu je v

Právě čtených1x
Přečtených543x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených49x
Knihotéce202x
Chystám se číst362x
Chci si koupit62x
dalších seznamech3x