Jako hvězdy v temné noci zajímavosti

Jako hvězdy v temné noci https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461520/bmid_jako-hvezdy-v-temne-noci-rim-461520.jpeg 5 939 284

Alice Wrightová doufala, že sňatkem s pohledným Američanem Bennettem Van Clevem unikne sešněrovanému životu v Anglii. Jenže ani její manželství, ani život v zapadlém koutě Kentucky se nevyvíjí tak, jak si představovala. Nadšeně tedy uvítá možnost zapojit se jako dobrovolnice do projektu takzvané Koňské knihovny, který má za úkol šířit literaturu a vzdělanost v odlehlých oblastech Appalačských hor. Alici, Margery a tři další odvážné ženy čeká cestování na koních nebezpečnou divokou krajinou, boj s předsudky místních lidí vůči ženám, přistěhovalcům i lidem jiné barvy pleti, ale také nádherné ženské přátelství, soudržnost i láska. Jojo Moyesová ve svém nejnovějším románu tentokrát přináší výpravné historické drama z dob americké hospodářské krize, vycházející ze skutečných událostí.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Giver of Stars , 2019


více info...

Zajímavosti (2)

Společnost Universal Pictures získala práva na zfilmování knihy "Jako hvězdy v temné noci". (ladyka)


Michele Richardson, autorka v zahraničí úspěšné knihy "The Book Woman of Troublesome Creek", zpochybnila autentičnost knihy JoJo Moyes "The Giver of Stars". Moyes svou knihu vydala pět měsíců po vydání knihy spisovatelky Richardson a obě knihy pojednávají o tzv. Koňské knihovně v Appalačských horách a obsahují "alarmující podobnosti". (ladyka)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (1)

Nový román Jojo Moyes: Jako hvězdy v temné noci

15.12.2020


Citáty z knihy (33)

Možno práve toto nás to má naučiť, Alica. Že niektoré veci sú dar, aj keď si ich nemôžeme nechať. Možno by nám malo stačiť, že o tej kráse vieme, a nežiadať viac.


Z každé situace existuje nějaké východisko. Někdy může být to řešení hodně ošklivé. Někdy můžeš mít pocit, že se ti půda propadá pod nohama. Ale vždycky je nějaká cesta ven.


Ten Mack McGuire, z toho se mi vždycky zatřepetá srdíčko jak prostěradlo na šňůře, když fouká vítr! Ten Archer o něm umí tak napsat! Jen jen vystoupit z knížky a vyzdvihnout mě k sobě na koně.


Více citátů z knihy najdete u autora.