Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl, L-O zajímavosti
Jaroslav Vašák
Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost, ocenění knihy, související novinky, ani citáty.
Autorovy další knížky
2006 | Ottova Kuchařka velká hrníčková |
2008 | Česká domácí kuchařka |
1993 | Kniha kuchařských zajímavostí 1. |
2007 | Velká česká kuchařka. 3333 receptů |
2011 | Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z |
Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl, L-O je v
Chystám se číst | 1x |