Hypnotizér zajímavosti

Hypnotizér https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49733/bmid_hypnotizer-aJN-49733.jpg 4 6013 1082

Psychiatr Erik Maria Bark je uznávaný odborník na léčbu traumat. Jedné prosincové noci mu zavolá kriminální inspektor Joona Linna a prosí ho, aby okamžitě přijel do nemocnice k těžce zraněnému patnáctiletému chlapci, kterého policisté objevili jako jediného přeživšího v rodinném domku. Erik se v minulosti po dlouhou dobu věnoval hypnóze a pouze s jeho pomocí může policie chlapce vyslechnout a zjistit, kdo brutálně zavraždil jeho rodiče a mladší sestru. Erik však praxi hypnotizéra ukončil před deseti lety a žádost o pomoc v něm probudí bolestné vzpomínky. Komisařovu prosbu zprvu odmítne, nakonec se však nechá přesvědčit a všichni se rázem ocitnou ve víru dramatických událostí. Erik je nucen postavit se tváří v tvář minulosti a vrátit se ve vzpomínkách zpět do časů, kdy jeho profesionální život ležel v ruinách a jeho manželství bylo na pokraji zhroucení.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

Hypnotisören , 2009


více info...

Zajímavosti (4)

Je zajímavé, co se aktuálně děje se sérii Joony Linny. Autoři se rozhodli přepsat tuto knihu a vloni ji k 10, výročí jejího prvního vydání znovu publikovali pod názvem Hypnotist - Black Edition (Hypnotizér-Černá edice).

Má odrážet to, jak moc se oba autoři od svého debutu jakožto spisovatelé thrillerů posunuli dopředu. Tempo příběhu zrychlili, kapitoly zkrátili, přepsali dialogy, přidali nové scény a Joona Linna získal podstatnější prostor.
Původní příběh však zůstal stejný.

Vyjde-li Black Edition i v češtině, bude srovnání zajímavé... (ddkk)


Natáčení filmu Hypnotizér podle stejnojmenné předlohy probíhalo rovněž v barrandovských ateliérech. (ddkk)


V roce 2012 natočil režisér Lasse Hallström na motivy knihy stejnojmenný film. (chaera)


V devítimilionovém Švédsku se knihy prodalo přes 500 000 výtisků. (chaera)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

I paranoidní osoby může někdo pronásledovat.