Hybatelé zajímavosti

Hybatelé https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278140/bmid_hybatele-UgV-278140.jpg 4 329 71

Okinawa, Tokio, Hong Kong, Mongolsko, Petrohrad, Londýn a nakonec New York. Na této cestě můžeme s členem japonského kultu Óm Šinrikjó spoluprožívat jeho pocity po plynovém útoku v tokijském metru, potkáme se s podloudným mongolským obchodníkem a petrohradským zlodějem, brutálně zneužívanou mladou Číňankou či zklamaným irským vědcem. Jednotlivé příběhy na sebe často až s téměř nepostřehnutelnou jemností navazují a vzájemně se překrývají a nabízejí tak čtenářský zážitek, jaký David Mitchell předvedl ve svém vrcholném díle – Atlasu mraků.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Ghostwritten , 1999


více info...

Zajímavosti (3)

Na redditu jsem našel graf s vazbami mezi příběhy
https://www.reddit.com/r/David_Mitchell/comments/6uisxv/my_chart_of_the_interconnectedness_of_the/?utm_source=share&;utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button (Malýmedvěd)


Z Atlasu mraků se objevuje nejen Luisa Reyová, ale i Timothy Cavendish a i motiv mateřského znaménka ve tvaru komety. (Malýmedvěd)


V románu je zmíněna postava Luisy Reyové která se mj. objevuje v románu, Atlas mraků, který je napsán o pět let později. (applause)


Ocenění knihy (1)

1999 - John Llewellyn Rhys Prize


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.