Exotické plody zajímavosti

Exotické plody https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195329/bmid_exoticke-plody-TYo-195329.jpg 4 1 1

Kniha může být užitečnou pomůckou nejen při nákupech, ale také při cestách do tropických a subtropických zemí. U představovaných druhů ovoce se jedná především o exotické plody a jedlé části rostlin. Popsané druhy jsou rozděleny do pěti skupin. V první skupině je ovoce, v další se objevují různé druhy zeleniny. Třetí skupina obsahuje všechny ořechy a ořechovité druhy. Následující skupina zahrnuje některé pochutiny jako je např. čaj nebo káva. V páté skupině jsou škrobovité a olejnaté rostliny. Z vnitřní strany přední obálky knihy je možné se dozvědět, které části rostlin jsou vhodné ke konzumaci. Pěkné barevné fotografie a rejstřík jsou samozřejmostí. Z2b Kotkovam... celý text

Žánr:
Literatura naučná

Vydáno: , NS Svoboda
Originální název:

Exotische Früchte


více info...

Zajímavosti (2)

Najdete tady: různé druhy citrusů, melounů, chlebovník, láhevník, granátové jablko, tomel, nashi, lokvát, mučenka, garcinie, mochyně peruánská, eugenie jednokvětá, malpigie, ananas, durian, papája, mango, avokádo, kvajáva, rajčenka, pitahaja, opuncie, manilkara, kiwi, salak, fík, datle, kumkvat ,liči, rambutan, banán, kasie, svatojánský chléb, tamarind karambole, artyčok, lilek, paprika, ibišek jedlý, sója, tykev, čajok, bambus, zázvor, paraořech, ořechovec, makadamie, mandloň, buráky, ledvinovník, pistácie, piniové oříšky, kokos, oreková palma, káva, kakao, čaj (čajovník), čaj maté (cesmína paraquayská), tabák, maniok, jam, taro, batát, rýže, proso, třina, oliva a sezam. (vodovodnice)


Kniha obsahuje tabulku, kde jsou jednotlivé druhy a co se z nich jí.
Je tam vždycky fotografie plodu nebo té konzumní části a charakteristika té dané rostliny, původ rostliny a její zajímavosti o té rostlině. (vodovodnice)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.

Autorovy další knížky

Gabriele Lehari
německá, 1958
2002  80%Exotické plody
2006  0%Bylinky
2011  0%Jak uchovávat potraviny

Kniha Exotické plody je v

Přečtených3x
Knihotéce4x