Dveře do léta zajímavosti

Dveře do léta https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49157/bmid_dvere-do-leta-dc0-49157.png 4 689 145

Byl jednou jeden kocour a ten neměl rád déšť. A sníh ho studil do tlapek. Ale choval pevné přesvědčení, že když se otevře dostatečný počet dveří, jedny přece musí vést do jasného letního dne… A protože na konci dvacátého století se pomocí hypotermie a cestování v čase dá uniknout skoro všemu – možná, že za třicet let opravdu jedny dveře povedou když ne do léta, tak alespoň do lepších časů… Skvělá sci-fi, snad vůbec nejčtenější román Roberta Heinleina. Vydejte se do Velkého Los Angeles – a ani se nemusíte nechat zmrazit.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Odeon
Originální název:

The Door into Summer , 1957


více info...

Zajímavosti (5)

Trailer adaptace:
https://1url.cz/EuAqJ
Kde? Nerflix (Lenka.Vílka)


Vyšlo v nezkrácené podobě i v audio verzi, načetl Otakar Brousek ml. (lioncel)


Petronius Arbiter je mimochodem také hrdinou knih Není římského lidu od Jarmily Loukotkové a románu Quo vadis od Henryka Sienkiewicze. (boxas)


Kocour "Pete", celým jménem Petronius Arbiter, je pojmenován po římském patriciji (asi 27–66 n. l.), kterému je přisuzováno autorství románu Satirikon. (LiberX)


Název knihy vychází z poznámky autorovy ženy Virginie, která jednou o jejich kocourovi, který stál před otevřenými dveřmi a nechtěl jít ven do zimy, pronesla: „Hledá dveře do léta.“ Heinlein pak román napsal za pouhých 13 dní. (LiberX)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (1)

Zemřel Pavel Medek, překladatel Harryho Pottera

03.02.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.