Do vody zajímavosti

Do vody https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366023/bmid_do-vody-K3f-366023.jpg 3 2570 808

Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou… V říční tůni se najde tělo svobodné matky – a to právě na místě, kde bylo téhož léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy zdejších obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství… Druhý román Pauly Hawkins, jejíž předloňský debut Dívka ve vlaku se stal fenoménem, když překonal všechny rekordy v rychlosti prodeje (doposud se ho po celém světě prodalo přes 18 milionů výtisků), 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times a na jeho motivy byl natočen znamenitě obsazený film. Není pochyb – tohle bude knižní událost roku!... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Into the Water , 2017


více info...

Zajímavosti (2)

Kniha Do vody (Into the Water) vyhrála GoodReads Choice Awards za rok 2017 v kategorii Best Mystery & Thriller (48 247 hlasů). (LibraryGirl)


Bezesporu. Ještě větší nároky však klade na sebe samotnou jako autora. Po úspěchu knihy Dívka ve vlaku bylo období mezi tímto bestsellerem a další knihou jako Čekání na Godota. Nadšení se totiž u mnohých čtenářů nedostavilo. Co za tím vězí?
Inspirace tvorbou Kate Atkinson a Margaret Atwoodovou je nepopiratelná. Stačí se jen začíst do jejich příběhů a jako asociace vám jistě naskočí Paula Hawkins a naopak.
Tyto autorky spojuje několik prvků. Libují si v osobitých charakterech postav, kde jsou ženy v majoritním zastoupení. Obvykle se nacházejí v životní krizi, ať už způsobenou nepřízní osudu, nebo vlastním přičiněním. Potácejí se mezi naprostou emoční prázdnotou a psychickým zhroucením. Odraz tvorby Kate Atkinson nalezneme především v psychologickém duchu celého díla a požadavku na vyšší pozornost čtenáře při orientaci v množství postav.
Čím naše autorka ještě dotváří nesnadnost díla, je hra s lidskou myslí a pamětí. Toto téma Paulu velice fascinuje, a proto ho neváhá zakomponovat do svého díla, či na jeho základě dokonce vystavět celý příběh.

Že Hawkins umí bezesporu psát čtivou literaturu, která prodává, je bez debat. Dívku ve vlaku tak můžeme považovat za jakýsi zlom. Na jedné straně je tu literatura, která má zasáhnout masu žen, má je pobavit, dojmout a tím pádem být i prodejně silná. Na druhé straně je tu Do vody, thriller, ve kterém se odráží Paulina osobnost, román, ve kterém konečně naplno promítá své já, svou touhu psát díla, která nezhltnete za jedno odpoledne, knihy, které půjdou do hloubky témat. (úryvek z článku na níže uvedené adrese)
https://www.knihydobrovsky.cz/blog/klade-paula-hawkins-vysoke-naroky-na-ctenare?utm_source=SilverpopMailing&;utm_medium=email&utm_campaign=NL%2026_7%20(1)&utm_content=&spMailingID=2102944&spUserID=MjkwMjU1MDE0NTQS1&spJobID=831638285&spReportId=ODMxNjM4Mjg1S0 (majáček)


Ocenění knihy (1)

2017 - Goodreads Choice Awards (Best Mystery & Thriller)


Související novinky (6)

10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (listopad)

16.11.2017

10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (říjen)

15.10.2017

10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (srpen - září)

14.09.2017

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.