Devatero pohádek zajímavosti

Devatero pohádek https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47974/bmid_devatero-pohadek-arY-47974.jpg 4 1144 130

10 pohádek. Pohádky v této knize - Velká kočičí pohádka, Pohádka psí, Pohádka ptačí, První loupežnická pohádka, Pohádka vodnická, Druhá loupežnická pohádka, Pohádka tulácká, Velká policejní pohádka, Pohádka pošťácká a Velká pohádka doktorská - patří mezi stálice základního fondu literatury pro děti společně s kouzelnými ilustracemi Josefa Čapka. Edice Jiskřičky.... celý text

Zajímavosti (5)

V původním vydání jsou ještě pohádky o začarovaném tulákovi a o šťastném chalupníkovi. (veveropysk)


Audio-verze: http://darkmp3.ru/album-capek-devatero-pohadek-8450828.html Vypráví Josef Somr. (milamarus)


V knize Devatero pohádek spojili Karel Čapek a Josef Čapek své síly a vytvořili malý literární skvost, oslovující už od svého prvního vydání stále nové generace dětí. Známé pohádky patří v tomto souboru mezi stálice základního fondu literatury pro děti společně s kouzelnými ilustracemi Josefa Čapka. (Luccy78)


Některé z pohádek natočil Eduard Hofman jako krátké animované pohádky (Psí pohádka, Pošťácká pohádka, Doktorská pohádka, Loupežnická pohádka, Tulácká pohádka a Vodnická pohádka) (chaera)


Některé z pohádek byly zfilmovány - Velká kočičí pohádka (1983), Velká policejní pohádka (1979), Loupežnická pohádka (1980), Pošťácká pohádka (1981), Doktorská pohádka (1982). (chaera)