Smrtící bílá zajímavosti

Smrtící bílá https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415664/bmid_smrtici-bila-IaZ-415664.jpg 4 1935 467

Čtvrtý případ Cormorana Strika a Robin Ellacottové „Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale detektiv stihne vyslechnout, muž v panice uteče. Strike a jeho společnice Robin se pustí do složitého vyšetřování, které je zavede do zákulisí britského parlamentu i do světa temných rodinných tajemství.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Lethal White , 2018


více info...

Zajímavosti (5)

Zfilmováno - detektivní minisérie s názvem C.B.STRIKE (ivzu77)


Vyšlo v nezkrácené podobě i v audio verzi, načetl Pavel Rímský. (lioncel)


Detektivní seriál od J.K. Rowlingové se dočká filmového pokračování:
https://www.fandimeserialum.cz/clanek/19588-strike-detektivni-serial-od-j-k-rowling-se-docka-pokracovani
Každá ze tří řad se dočkala velmi pozitivního přijetí, takže není divu, že tvůrci se rozhodli, že zfilmují také čtvrtý román, který vyšel v minulém roce a nese název Lethal White (Smrtící bílá).

Pro fanoušky je tu dobrá zpráva, adaptace čtvrté knihy bude nejdelší. Zatímco první řada měla tři díly, tak druhá a třetí jen dva, čtvrtá nabídne rovnou čtyři hodinové epizody.

Do hlavních rolí se vrátí Tom Burke jako Cormoran Strike a Holliday Grainger jako Robin Ellacott. K nim se přidají nováčci Robert Glenister, Nick Blood, Joseph Quinn a Natasha O’Keeff.
Režii všech čtyř dílů zajistí Susan Tully, scénář jako v případě předchozích dvou řad Tom Edge (první měl na starosti Ben Richards) s tím, že natáčení už začalo, ale datum premiéry ještě oznámeno nebylo. Na produkci se opět podílí J.K. Rowling, aby dohlédla na to, že i čtvrtá řada bude kvalitní adaptací její práce. (Ladislav73)


První tři díly série byly zfilmovány:
C.B. Strike (Ladislav73)


Ocenění

2020 - Kniha roku - Čtení tě mění (Napětí)