Ledový dech zajímavosti

Ledový dech https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389866/bmid_ledovy-dech-vy3-389866.jpg 4 280 65

Cizinka / Outlander série

< 6. díl >

Je rok 1772 a v předvečer americké revoluce již vypukla řada povstání. Mrtví muži leží v ulicích Bostonu a v lesích Severní Karolíny hoří srub. V nastalém chaosu vyzývá guvernér Jamieho Frasera, aby sjednotil zámořské kolonie, které patří Koruně. Jenže Jamie od své manželky ví, že za tři roky vyhlásí kolonie nezávislost. A všichni loajální králi budou buď mrtví, nebo budou muset uprchnout. A pak je tu ještě výstřižek z novin The Wilmington Gazette z roku 1776, který oznamuje smrt Jamieho i jeho příbuzných. Budoucnost rodiny cestující časem vypadá chmurně...... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Omega
Originální název:

A Breath of Snow and Ashes , 2005


více info...

Zajímavosti (1)

Kniha získala v roce 2006 ocenění Corine International Prize for Fiction a Quill Award. Porazila tak romány G. R. R. Martina a Stephena Kinga. (tatjana1737)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (1)

Ledový dech: Premiéra šestého dílu série Cizinka

30.04.2019


Citáty z knihy (9)

...ve tmě, která voněla voskem, medem a potem koní, mě líbal na čelo, tváře, rty a bradu.


Pohltilo ho to. Už si nebyl jistý, kde končí jeho tělo. Mysl mu utíkala, na okamžik zpanikařil při pomyšlení, že se mu snad oddělila od těla.


Objímal ji a pevně svíral v náručí, jako kdyby ji měl zachránit před utonutím. Přesto však cítil, jak klesá a uniká mu. Přál si, aby ji mohl zavolat zpátky, aby neodcházela, nenechávala ho samotného. Upadla do hlubokého spánku a on po ní toužil, přál si, aby se vyléčila. Bál se, že by mu mohla uletět, a tak sklonil hlavu a tvář jí zabořil do vlasů, do její vůně.


Více citátů z knihy najdete u autora.