Chata v Jezerní kotlině zajímavosti

Chata v Jezerní kotlině https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32422/mid_chata-v-jezerni-kotline-iYI-32422.jpg 5 1521 162

Jezerní kotlina série

1. díl >

Tam daleko za městem, uprostřed skal, oddělených od ostatního světa Lávkou smrti, je nádherné místo, o jakém se obyčejně jenom píše v knihách. Jezerní kotlina s koberci zelené trávy, hlubokými závějemi písku, rozlehlými záhony vzácných fialových květů. A právě tato kouzelná krajina je prostředím, v němž se odehrál podivuhodný příběh velikého přátelství dvou chlapců, kteří měli zázračný dar udělat si z těch všedních, obyčejných dnů řadu nezapomenutelných zážitků. Příhod nejen hravých, ale přímo dobrodružných. Vždyť chlapci museli bojovat se zákeřným bratrstvem Tarantule, museli přijít na to, co se skrývalo za tajemstvím šerého přízraku. Krátce řečeno — v knize Jaroslava Foglara jsou kapitoly plné napětí a vzruchu, zároveň však místa, která jako by psalo léto. Chata v Jezerní kotlině je poutavý román pro ty mladé lidi, kteří touží po romantice a přejí si, aby je něco napínavého potkalo i ve skutečnosti.... celý text

Zajímavosti (4)

Chata v Jezerní kotlině byla ale i dramatizována. Tato úprava ale není tolik známá, protože ji nevytvořil Jestřáb, ale Jaroslav Nedvěd. Nemá ani stejný název jako kniha, jmenuje se Tajemství Jezerní kotliny. Hra měla premiéru 14.2.1969 v divadle Petra Bezruče v Ostravě. (Luccy78)


Koncem roku 1969 vyšel černobílý komiks Chata v Jezerní kotlině. Autorem ilustrací je Marko Čermák. Později byl komiks vydán také barevně. (chaera)


Knihu začal Jaroslav Foglar psát na táboře v roce 1939 a již o Vánocích téhož roku byla v prodeji. (chaera)


Chata v Jezerní kotlině vyšla také v letech 1967 - 68 na pokračování. SNDK v té době vydávalo sešitovou edici KARAVANA, ve které byl v každém sešitě jeden ukončený dobrodružný román a ještě část dalšího. Chata v Jezerní kotlině tak vyšla v 8 číslech. Edice vycházela ve velkých nákladech (až 100.000 výtisků). Sešity byly sice ilustrované, ale jen ten hlavní román, ta pokračování nikoliv. (nightlybird)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (1)

Odhaleno 1. téma Čtenářský výzvy 2022

12.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.