Čachtická paní zajímavosti

Čachtická paní https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/186446/bmid_cachticka-pani-12o-186446.jpg 4 1910 287

Čachtická paní série

1. díl >

Příběh se odehrává na rozhraní 16. a 17. století a čerpá ze skutečných událostí. Děj je nabitý nejen zajímavými historickými a dobovými fakty, ale je především napínavým až detektivním čtením. Vyvrcholením děje je nekonečná až chorobná touha Čachtické paní být za každou cenu krásnou. Tato touha byla příčinou zmaření životů mnoha nevinných a mladých dívek. Bylo jen otázkou času, kdy se část tohoto příběhu stane námětem pro filmové zpracování. Této látky se chopil zkušený režisér Juraj Jakubisko ve filmu Báthory. Čtenář na 512 stranách prožije vedle napínavého dobrodružství i nezištnou lásku, nenávist, zradu, zklamání a závist.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Horory , Romány

Vydáno: , Petrklíč
více info...

Zajímavosti (3)

Vyšlo i jako audiokniha (vyd. Audioteka, Petrklíč) - čte Simona Postlerová (i-lan)


Děj se odehrává na počátku 17. století v Uhrách na území dnešního Slovenska a to nejčastěji v okolí Čachtic. Některé situace se však řeší i v Prešpurku (dnešní Bratislavě). (D.-e.-e.-)


Příběh Alžběty Bathoryové inspiroval už několik filmařů. Uvádím tato zpracování: Krvavá paní, rok 1980, Viktor Kubal; Bathory, rok 2008, režie Juraj Jakubisko; Čachtická paní, rok 2009, režie Julie Delpy. (D.-e.-e.-)