Byly jsme tam taky zajímavosti

Byly jsme tam taky https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121865/bmid_byly-jsme-tam-taky-Kll-121865.jpg 4 448 124

Strhující vzpomínky ženy, která byla 14 let nespravedlivě vězněná komunistickým režimem, v elitní společnosti mj. prof. Růženy Vackové, katolické spisovatelky Niny Svobodové, skautské aktivistky Dagmar Skálové aj. Po návratu z vězení se jí podařilo emigrovat za sestrou do Austrálie, kde studovala umění, historii, archeologii, psychologii a sociologii. Věnovala se také práci pro Amnesty International, uspořádala několik výstav a úspěšně působila také jako filmová kaskadérka. Doplňující informace... celý text

Zajímavosti (8)

Strhující próza, při jejíž četbě běhá mráz po zádech. Vydávám ji již po páté a budu ji vydávat tak dlouho, dokud bude potřeba.
MONIKA LE FAY, VYDAVATELKA (Wamann)


Je to vždycky stejné: otevřu takovou knihu "jen tak" na nějaké straně a přistihnu se, že se začtu. A že přitom zuřím, cítím bezmoc a je mi všeho líto. Nejsou krásné, ale je nutné takovéhle knihy mít jako pojmenování a obžalobu zla. Pro náhodné čtenáře, jako jsem já, jsou ještě nutnější. Aby číhali v knihovnách jako připomínka toho, jak nelidských činů jsme schopni.
DAN BÁRTA, ZPĚVÁK (Wamann)


Jsou knihy, které vám změní život. Je to pět let, co se mi dostala do ruky knížka Byly jsme tam taky. Přečetla jsem ji tehdy za jedinou noc. Nedokázala jsem ji odložit dokud jsem nedočetla poslední stránku.
PAVLÍNA KOUROVÁ, HISTORIČKA (Wamann)


Kniha Dagmar Šimkové je výkřik adresovaný naší skomírající paměti. Jedna z nejlepších knih o komunismu, jaká byla napsána.
FEDOR GÁL, SOCIOLOG (Wamann)


Kniha Dagmar Šimkové - to je peklo do kapsy. Stydím se za malichernost našich životů.
LEOŠ VÁLKA, ŘEDITEL GALERIE DOX (Wamann)


Ta knížka je opravdu drsná. Kloubou dolů před tou ženskou, měla takovou odvahu!
MILAN PAUMER, SKUPINA BRATŘÍ MAŠÍNŮ (Wamann)


Je dobře, že Dagmar Šimková svědectví vydala. Svědectví nutné, protože národ, který zapomíná na utrpení, kterým prošli jeho nejlepší lidé, může být kdykoliv vystaven znovu tomu, o čem v této knize čteme.
IVAN MARTIN JIROUS, BÁSNÍK (Wamann)


Blahopřeji k vydání a přeji této knize nejen čtenářský úspěch, ale také přijetí ve skupině těch, kteří budou s uznáním číst o odvaze a statečnosti těchto žen.
DOMINIK DUKA OP, ARCIBISKUP PRAŽSKÝ (Wamann)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.