Pan Mercedes zajímavosti

Pan Mercedes https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209547/bmid_pan-mercedes-KiD-209547.jpg 4 1931 418

Bill Hodges série

1. díl >

V nuzném městečku na americkém středozápadě dojde k neštěstí – neznámý řidič v ukradeném mercedesu úmyslně vjede do fronty nezaměstnaných před pracovní agenturou a na místě zůstane osm mrtvých a patnáct zraněných. Řidič z místa činu ujede. Po několika měsících dostane vysloužilý zatrpklý policista ze stejného městečka podivný dopis od kohosi, kdo se k činu přihlásí a zároveň oznámí, že chystá mnohem strašlivější útok – plánuje zmasakrovat tisíce lidí. Policistu to probudí z letargie a nastane závod s časem, aby zločinci ve vražedném útoku zabránil. Detektivní příběh ve stylu drsné školy z pera mistra napětí umožní čtenářům děsivým a nezapomenutelným způsobem nahlédnout do mysli šíleného posedlého vraha. Příběh byl inspirován skutečnou událostí a jeho závěr, což je mnohem mrazivější, skutečnou událost naopak předjímal.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Mr Mercedes , 2014


více info...

Zajímavosti (7)

Mercedes SL500 se s motorem V12 vyráběl v 90. letech 20. století, ale dnešní označení mototorizace SL500 patří pětilitrovému V8.
Možná autor myslel ten starší model, když vůz patřil starší paní. Ale rozhodně to není sedan, ale luxusní roadster. Zkratka SL znamená sport-luxury. (BlackBlade)


V r. 2018 bude natočeno 2. pokračování TV série Mr. Mercedes. Scénáristou stejně jako u 1. deseti dílů je proslulý hollywoodský producent a scénárista David E. Kelley. (ddkk)


V r. 2017 byla podle knihy natočena velmi zdařilá desetidílná série v hlavní roli detektiva Billa Hodgese se skvělým irským hercem Brendanem Gleesonem. (ddkk)


Adaptace knihy poběží od 9.8.2017
https://m.youtube.com/watch?v=Igyy_rnaw-Q (Lenka.Vílka)


Kniha Pan Mercedes vyhrála GoodReads Choice Awards za rok 2014 v kategorii Best Mystery & Thriller (41,453 votes). (LibraryGirl)


Stephen King se nechal opakovaně slyšet, že nehoda s Mercedesem v této knize je inspirovaná skutečným incidentem, kdy řidička autem najela do fronty u jedné z McDonald restaurací. (Patw)


Stephen King si původně myslel, že půjde o krátkou povídku. Nakonec napsal celou knihu. (Patw)


Ocenění knihy (2)

2015 - Edgar Allan Poe Awards (Best Novel)
2014 - Goodreads Choice Awards (Best Mystery & Thriller)


Související novinky (1)

Ukázka z nejnovějšího thrilleru Stephena Kinga Pan Mercedes a nově vydaného Talismanu

22.10.2014


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.