Bezhvězdné moře zajímavosti

Bezhvězdné moře https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435084/bmid_bezhvezdne-more-ES3-435084.jpg 4 144 43

Zachary Ezra Rawlins je naprosto obyčejný mladík, který vede poklidný studentský život ve vermontském univerzitním kampusu. Vše ale změní jediná návštěva knihovny, při které Zachary na zaprášené polici objeví zvláštní knihu. Bez dechu obrací stránku za stránkou, uchvácený osudy nešťastných milenců, sběratelů klíčů a bezejmenných akolytů, když vtom narazí na něco nečekaného – na příběh z vlastního dětství. Prapodivná kniha mu nedá spát, a tak se rozhodne odhalit její tajemství a sledovat tajuplné stopy v podobě včely, klíče a meče. Cesta plná dobrodružných zvratů ho postupně přivede na maškarní večírek v New Yorku, do tajného klubu a podzemní knihovny, ukryté hluboko pod povrchem země. To, co Zachary objeví, ovšem není jen podzemním útočištěm knih a jejich strážců – je to domov ztracených měst a moří, milenců, kteří si pode dveřmi a napříč časem posílají láskyplné vzkazy, a dávno zapomenutých příběhů vyprávěných uctivým šepotem. Setká se s těmi, kdo tajnému archivu obětovali zrak i jazyk, ale i s těmi, kdo jej naopak chtějí zničit. Spolu s Mirabel, nebojácnou ochránkyní tohoto světa, a Dorianem, pohledným mužem, jehož věrností si nemůže být nikdo jistý, navštíví klikaté tunely, temná schodiště, přeplněné taneční sály i sladká pobřeží kouzelné říše a odhalí pravou podstatu svého údělu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Starless Sea , 2019


více info...

Zajímavosti

Zatím zde není žádná zajímavost, ale níže najdete ocenění a související novinky.


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

Je snadné být zamilováný v pokoji se zavřenými dveřmi. Celý svět se soustředí na jedinou místnost. Na jedinou osobu. Vesmír se smrskne do jediného bodu, rozzáří se a vzplane, jasný, elektrizující a plný života. Jenže dveře nemůžou zůstat zavřené navždy.


Stojí kolem mě lidé bez tváří a cpou mi do krku papírky, na nichž je napsané, jaká bych měla být, ale ani jednou se nezeptají, kdo jsem.


...taková je přece jen povaha příběhů. Ne všechny příběhy promlouvají ke všem posluchačům, ale všichni posluchači si mohou najít příběh, který bude promlouvat právě k nim, nehledě na místo, čas ani formu.


Štítky knihy

kočky homosexualita knihovny fantasy příběh o příbězích knihy LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Erin Morgenstern
americká, 1978
2012  79%Noční cirkus
2020  76%Bezhvězdné moře

Kniha Bezhvězdné moře je v

Právě čtených7x
Přečtených167x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených18x
Knihotéce135x
Chystám se číst233x
Chci si koupit65x
dalších seznamech6x