Až po mé smrti zajímavosti

Až po mé smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201669/bmid_az-po-me-smrti-vLA-201669.jpg 3 10 3

Zanechal po sobě dlouho skrývané písemné svědectví. Patřil mezi ty, kteří k nám pozvali sovětské tanky v roce 1968? Měl vystřídat Dubčeka v čele strany po ustavení tzv. Dělnicko-rolnické vlády? Vasil Biľak ve svých pamětech leccos naznačuje, leccos skrývá, nicméně v částech, které dopsal po roce 1989 přiznává, že byl jedním z těch, kteří požádali sovětskou stranu o pomoc, což v minulosti odmítal. V každém případě je to však mimořádě cenný dokument, který jsme v zájmu objektivity doplnili podrobnou analýzou renomovaného historika PhDr. Vladimíra Čermáka. Poněkud bizarní titul vlastně vystihuje téma. Bil’ak si totiž vymínil, že paměti mohou vyjít až po jeho smrti.... celý text

Zajímavosti (1)

Včera – dne 07.07.2015 - rozhodl Vrchní soud v Praze, že vydavatelství BVD musí knihu stáhnout z prodeje a již vydané výtisky zničit. Vyhověl tak Biľakovým potomkům, kteří tvrdili, že vydavatel nemá na její vydání autorská práva. Zda se Biľakovy paměti budou moci v budoucnu zveřejnit, není jisté.

(Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/soud-naridil-znicil-bilakovy-pameti-dbh-/domaci.aspx?c=A150707_165558_domaci_pku) (milamarus)