scr00chy profil

☰ menu
scr00chy

Petr

1987 · muž · Ústecký kraj · statistiky

Aktivní: 29.03.2024 01:25 (poprvé 27.06.2011)
Body:136
Palce za komentáře: 49 · 13 ostatním
Hodnocení v bazaru: 3/0

Nové knihy v seznamech

Ztráta spojení
Ztráta spojení
Martha Wells
Elon Musk
Elon Musk
Walter Isaacson
Agent hvězd
Agent hvězd
John Scalzi
Vrabčák
Vrabčák
Mary Doria Russell

Kdo jsem

(Knihy čtu už v podstatě jen v angličtině a často jde o kousky, které u nás ani nevyšly, takže tady na DK nejsou. Používám tedy zároveň službu Goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/12911921-petr )

Jmenuju se Petr a narodil jsem se v Ústí nad Labem. V mládí jsem rád četl, ale pak jsem měl dost dlouhé období, kdy jsem četbu docela zanedbával, a tak jsem si pořídil Kindle a od té doby se mi daří věnovat četbě víc.

Nejradši čtu sci-fi – dříve především povídky od Isaaca Asimova, v současnosti pak třeba postapokalyptické či dystopické romány, knihy o prvním kontaktu s mimozemskou civilizací, hard sci-fi, spekulativní sci-fi, nebo příběhy o cestování časem či robotech. V poslední době jsem si oblíbil třeba knihy Roberta J. Sawyera a díky Amazonu jsem objevil zajímavé nezávislé autory, jako jsou Hugh Howey nebo Peter Cawdron.

Kromě sci-fi si však někdy rád přečtu i zajímavou biografii, humornou knížku nebo nějakou tu klasiku. V mládí jsem pak miloval dobrodružnou literaturu od Jaroslava Foglara.