pixiepickpocket profil

☰ menu
pixiepickpocket

Dominika Rutková

1992 · žena · Moravskoslezský kraj · statistiky

Aktivní: 24.03.2024 11:02 (poprvé 22.06.2018)
Body:148
Palce za komentáře: 431 · 214 ostatním
Hodnocení v bazaru: 47/0

Nové knihy v seznamech

Koho sežere vlk?
Koho sežere vlk?
Ester Stará
Ženy, které běhaly s vlky
Ženy, které běhaly s vlky
Clarissa Pinkola Estés
Mŕtvy na Pekelnom vrchu
Mŕtvy na Pekelnom vrchu
Juraj Červenák
Opožděné vzpomínky
Opožděné vzpomínky
Evelina Merová

Kdo jsem

pixiepickpocket

Komiksová kniha "Neohrožené ženy" představuje, mimo jiné, konkrétní ženy bojující za svá práva v různých dobách a koutech naší zeměkoule. Prostřednictvím této publikace jsem se dozvěděla o Malále Yousafzai - dívce, kterou Taliban střelil do hlavy, protože se stavěla na obranu svého vzdělání.

Kniha Malala - "My story of standing up for girls' rights" je co do počtu stran spíše jednohubkou, její obsah ale váží asi tolik, jako vězeňská koule, kterou za sebou budete vláčet ještě dlouho po dočtení. Je nesmírně důležité vědět a připomínat si, že extremistické skupiny se nezastaví před ničím, ani před zabíjením dětí, které bojují za právo chodit do školy... (170 stran)

pixiepickpocket

Skvělá publikace Everyday Sexism od Laury Bates, která ukazuje zkušenosti žen se sexismem v různém věku, na různých místech a v různém kontextu. Doporučuji všem, komu není lhostejná situace žen v dnešním světě. Kniha zatím nebyla přeložena do češtiny (384 stran).

Cynical Idealist

“Choose life. Choose Facebook, Twitter, Instagram and hope that someone, somewhere cares. Choose looking up old flames, wishing you’d done it all differently and choose watching history repeat itself. Choose your future. Choose reality TV, slut shaming, revenge porn. Choose a zero hour contract, a two hour journey to work and choose the same for your kids, only worse, and smother the pain with an unknown dose of an unknown drug made in somebody’s kitchen and then… take a deep breath. You’re an addict, so be addicted, just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. Choose life." (Trainspotting 2)