JaninaB. profil

☰ menu
JaninaB.

Janina Borovcová

1986 · žena · Praha · statistiky

Aktivní: 31.01.2023 08:17 (poprvé 04.07.2016)
Body:4
Palce za komentáře: 0 · 0 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Harry Potter a princ dvojí krve
Harry Potter a princ dvojí ...
J. K. Rowling (p)
Odpočívej v pokoji
Odpočívej v pokoji
Lee Child
Večerní škola
Večerní škola
Lee Child
Dalajlamova kočka
Dalajlamova kočka
David Michie

Kdo jsem

Jsem oficiálně už nějaký ten pátek dospělá, ale duší spíš pořád dítě, naivní snílek, chcete-li. Peru se se životem a občas netuším, jak jinak ho ještě žít, když se opět něco nevyvede.

Mám ráda především svět humanitní, kde mou největší láskou je hudba a až poté knihy. Nicméně i do exaktního světa ráda vstupuju, byť mu jen málokdy rozumím. A pak ještě zbožňuju hokej.

Leta jsem studovala český a německý jazyk včetně literatur, abych je později mohla vyučovat, nicméně do cíle jsem nikdy nedošla. Skončila jsem dobrovolně tak metr před cílovou čárou. Takže světem putuju pouze s maturitním vysvědčením o všeobecném vzdělání. Avšak láska k jazykům mi zůstala, takže kromě češtiny a němčiny jsem si život obohatila angličtinou a základy španělštiny a norštiny + sem tam slovíčko či fráze z tuctů dalších jazyků.

Ráda poznávám nové lidi, směry, názory a celkem často ráda diskutuju, i když mi to moc dobře nejde, protože dost často zjistím, že nemám pravdu a to se špatně přiznává. A protože jsem květnová a tvrdohlavosti býků rozhodně ostudu nedělám, trvá mi to přiznání cizí pravdy vždy o trošku dýl. Pokud ale pravda na druhé straně není, rvu se za tu svoji do posledního dechu.