AsiUrčitě profil

☰ menu
AsiUrčitě

Kristýna

žena · statistiky

Aktivní: 13.02.2021 18:51 (poprvé 08.11.2018)
Body:90
Palce za komentáře: 94 · 27 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Vyjednavač
Vyjednavač
Brandon Sanderson
Paní jezera
Paní jezera
Andrzej Sapkowski
Věž vlaštovky
Věž vlaštovky
Andrzej Sapkowski
Křest ohněm
Křest ohněm
Andrzej Sapkowski

Kdo jsem

Čtu ráda a hodně. Už od mala. Ale ne vždy tomu tak bylo. Prý jsem na začátku tolik nečetla, ale pak se to v devíti, desíti letech zlomilo a já začala číst jednu knihu za druhou. A to mi vydrželo dodnes.

Přečetla jsem velké knihy, malé knihy, tenké knihy, tlusté knihy, knihy s ilustracemi i bez, knihy české i knihy zahraniční, knihy různých žánrů i od různých autorů. Četla jsem knihy, co mě bavily, knihy průměrné i knihy, kdy jsem při čtení trpěla. A právě proto jsem nadšená, když narazím na knihu, která mě od začátku do konce vtáhne a nepustí. Sice čtení takové knihy je kolikrát „za trest“, protože nechci dělat nic jiného, než jen číst a číst a číst (kolikrát dlouho do noci), a pak nestíhám nic jiného a jsem nevyspalá. Ale i tak mám pak vždy radost z toho, jak jsem si čtení užila.

Vyzkoušela jsem mnoho žánrů a nejvíce ze všech mě učarovaly thrillery a detektivky a také fantasy. Nevadí mi sáhnout i po dětské knížce, abych si při čtení trochu oddechla. Nedokážu říci předem, zda mě kniha bude bavit či nikoliv. Prostě začnu číst, a buď mě to zaujme, nebo ne. Důležité jsou pro mě zajímavé postavy, které se musí chovat logicky a rozumně, prostě tak, jak by se v dané situaci zachoval normální člověk. Nikoliv že budou jednat tak, aby příběh byl pak zajímavý, ale ve skutečnosti by se normální člověk na daném místě zachoval úplně jinak. Samozřejmostí je pak poutavý příběh, nečekané zvraty a styl psaní autora. Kolikrát mi kniha nesedla jen proto, že jsem si s autorem v jeho stylu vyprávění moc nerozuměla.

Mezi knihy, které se řadí u mě na top pozice, jsou Muži, kteří nenávidí ženy, Sabriel (moje srdcovka) a série Naslouchač. Nemohu opomenout ani sérii Harryho Pottera, který se mi prostě neomrzí.

Profil na DK jsem si založila, abych mohla vyjádřit svůj názor na knihy, které jsem četla. Proto si do profilu přidávám pouze knihu, kterou ohodnotím i slovním komentářem, abych mohla popsat i to, co se mi líbilo či nelíbilo. Z toho důvodu můj profil ani zdaleka neobsahuje vše, co jsem kdy přečetla. A ačkoliv se snažím postupně doplňovat všechny knihy, které jsem četla, pravděpodobně nikdy to nebude kompletní seznam. Protože jak už to bývá i v životě, některé příběhy vás prostě nezaujmou a postupně na ně zapomenete a některé se vám dostanou pod kůži a budete si je pamatovat navždy.