Aletka profil

☰ menu
Aletka

žena · Jihomoravský kraj · statistiky

Aktivní: 07.04.2024 08:56 (poprvé 10.11.2016)
Body:50
Palce za komentáře: 12 · 69 ostatním
Hodnocení v bazaru: 1/0

Nové knihy v seznamech

Rozložíš paměť
Rozložíš paměť
Marek Torčík
Friedrich řečený Bedřich
Friedrich řečený Bedřich
Milena Štráfeldová
Jak stvořit dívku
Jak stvořit dívku
Caitlin Moran
Tichá síla
Tichá síla
Susan Cain

Kdo jsem

Zajímavé odkazy:

http://basne.webzdarma.cz/villon_balada_ze_souteze.html

Art Spiegelman v deníku The Guardian řekl: "Knihy nemůžete zakazovat, pokud nejste ochotni je spálit, jenže ani spálit je nemůžete, pokud nejste ochotni spálit i spisovatele a čtenáře.

“It just shows,” he says, “you can’t ban books unless you’re willing to burn them and you can’t burn them all unless you’re willing to burn the writers and the readers too.”
Art Spiegelman (https://www.theguardian.com/books/2022/mar/22/its-a-culture-war-thats-totally-out-of-control-the-authors-whose-books-are-being-banned-in-us-schools)

Moje nejoblíbenější kniha je Saturnin. Co víc k tomu říct? Pak následují další, Pán Prstenů; Ronja, dcera loupežníka a tak.
V dětství bych mohla být kluk, přelouskala jsem všechny dobrodružné romány, co mi přišly pod ruku; May, Verne, Foglar, Štorch...
Dodnes nechápu dívčí romány. Zhltla jsem historické romány od Loukotkové a pak jsem natrefila na jeden její dívčí román. Jakože cože? Rozhodně nic pro mě.
Teď čtu hodně naučné knihy, historické romány a pojednání a občas nějakou fantasy či detektivku. Nikdy dopředu nevím, co se mi bude líbit a co ne.