zeleninové recepty
štítky
58 knih
Zelenina v české kuchyni 1982, Libuše Vlachová
Kniha nabízí inspiraci při zavádění nových kuchyňských úprav a nových druhů zeleniny do tradičního českého jídelníčku. více
Sto receptů se zeleninou a ovocem 1997, Vendy Vrbatová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Zelenina v kuchyni 1995, Elke Fuhrmann
Využití zeleniny při přípravě jídel, mnohdy i méně známých. více
Z kuchyně zahrádkářky 1978, Eva Šafářová
Předpisy na teplé i studené zeleninové polévky, přílohy a samostatné pokrmy, na úpravu masa se zeleninou, na studené zeleninové přesnídávky, saláty a nápoje, na ovocné polévky a kaše, ovocné moučníky, dezerty, saláty a n... více
Zelenina v kuchyni 1979, Ljubov Viktorovna Šabykina
Publikace seznamuje s možnostmi využití hlavních druhů zeleniny v našem jídelníčku a zdůrazňuje význam zeleniny pro zdraví člověka. Text českými předpisy doplnila Maria Horníková. 160 stran + 8 stran bar. přílohy, 1 t... více
Nákypy a zapekané jedlá 2014, kolektiv autorů
Chutné recepty v kapitolách: Zapekané mäso a hydina, Zapekaná šunka a klobása, Zapekané ryby a plody mora, Zapekaná zelenina, Zapekané rýchle chuťovky. více
Chutné jedlá zo zeleniny 2006, Mari Lajos
Keď sa na trhu objaví množstvo rozličnej zeleniny a tento nádherný pohľad zvádza aj zarytých odporcov varenia, aby porušli svoje zásady, vynorí sa otázka: "Je to krásne, ale čo z toho uvariť?" Podľa toho, čo k tomu pridá... více
Nejen zelenina 2006, Martin Jiskra
53 receptů, které obsahují postupně jarní, letní, podzimní a zimní zeleninu či ovoce. Všechny použité suroviny jsou běžně k dostání. Připravit si můžete krémové polévky, zeleninové předkrmy, hlavní jídla nejen zeleninová... více
Kuchařka nejen na neděli: Ovocné a zeleninové pokrmy 1998, Jaroslav Vašák
Kuchařské recepty - jídla z ovoce a zeleniny. více
Zelenina v zahradě, v obchodě, v kuchyni 1959, Maryna Klimentová
Abecední přehled různých druhů zeleniny s pestrým výběrem receptů kuchyňské přípravy. Kniha propaguje zeleninu jako důležitou složku výživy lidu a proto klade důraz na správnou přípravu, která co nejméně poškozuje biolog... více
Uvařeno v Indii 2022, Meera Sodha
Opravdová indická kuchyně je čerstvá, jednoduchá a až po okraj naplněná chutí. V této knize najdete více než 130 lahodných receptů: od horkých čapátí přes street food, voňavé kari omáčky, barevné přílohy až po lahodné de... více
Od artyčoku po zelí 1998, Dagmar Lánská
V kuchařce najdete na 270 receptů k přípravě nejrůznějších zeleninových pokrmů kombinovaných s masem, rybami a sójou, polévek, salátů a pomazánek. Zároveň nabízí zajímavé rady a informace proč je pro náš život zelenina d... více
Velká zeleninová kuchárka 2000, Mária Szemesová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Zdravý a levný stůl 1991, Dagmar Lánská
Několik set receptů zaměřených na známou i méně známou zeleninu. více
Kuchařka : Zeleninová jídla podle vyzkoušených receptů 1994, Slavomil Hejný
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Zelenina od A do Z 2008, Dagmar Lánská
Ing. Dagmar Lánská je proslulou autorkou specializovanou využití zeleniny a koření, její publikace mají početnou čtenářskou obec a opakovaně vycházejí. Publikace o úloze zeleniny v našem stravování a přípravě zeleninovýc... více
Zelenina v našem jídelníčku 1974, Anna Straková
Desítky předpisů na zeleninová jídla ukazují široké možnosti pro uplatnění zeleniny v naší kuchyni. Najdeme zde recepty na rozmanité zeleninové předkrmy, polévky, hlavní jídla, příkrmy, přílohy i méně obvyklé kombinace m... více
Vege inspirace 2023, Jana Kočendová
Co mě vedlo k vytvoření této vege inspirativní kuchařky? Byli jste to Vy, moji drazí přátelé, kteří jste mě přemluvili, ať ty dobroty, které Vám zveřejňuji na Facebooku, vydám společně s recepty v uceleném souboru. Tak t... více