zdravá výživa
štítky
592 knih
Výživa pro dokonalou kondici a zdraví 2004, Petr Fořt
Publikace známého odborníka na výživu přístupnou formou popisuje nejnovější vědecké objevy a názory, a to především v kontextu se zdravím, a tím pádem tedy s fyzickou a psychickou kondicí a pohodou, která se označuje stá... více
Fit pro život II. Část první, Jak žít zdravě 1994, Marilyn Diamond
Specialisté na výživu H. a M. Diamondovi vám předkládají knihu Fit pro život, která se stala mezinárodním bestsellerem. Objasňuje, jak můžete změnit nejen postavu, ale i svůj životní styl. více
Jak jíme zdravě v zimě: Průvodce zdravou zimou s 90 sezónními recepty 2020, kolektiv autorů
Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě a Jak jíme zdravě na podzim se tým Jíme zdravě už potřetí spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchař... více
Omládněte 1995, Norman W. Walker
V knize autor odhaluje svá tajemství jak si zajistit dlouhý, zdravý a produktivní život. více
Perfektní zdraví 2004, Deepak Chopra
Kniha o jednotě mysli a těla, ve které můžete najít sami sebe. Obsahuje 3 části: 1) Místo zvané perfektní zdraví - pozvánka do vyšší reality, určení tělesného typu a charakteristiky tělesných typů Váta, Pitta, Kapha, det... více
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu 2008, Karel Machala
Prokazatelně podporuje zdraví a zlepšuje metabolické funkce. Napomáhá trávení a snižuje negativní dopad jednoduchých cukrů. Obsahuje některé protirakovinově působící látky. Živá strava, která je k dispozici i v zimním ... více
Receptář pátera Ferdy - Jak léčil páter F. Ferda 1997, František Ferda
1.vydání Kapesní formát knížky nabízí čtenáři lady léčitele pátera Františka Ferdy, které jsou stále po ruce, když je potřeba. Kniha seznamuje s recepty, postupy a principy, které k léčení používal. Z obsahu: Léčebn... více
Průvodce vegetariána 2009, Vesanto Melina
Průvodce (začínajícího) vegetariána nabízí zdravou a ekologickou variantu ke standardní stravě. Jedná se o praktický návod, o který se můžete opřít při výběru potravin a plánování stravy, která přispívá k optimálnímu zdr... více
Břišani 2020, Kristýna Mothejzíková
Jak to, co jíme a kdy to jíme, ovlivňuje naše zdraví a pohodu? A jakou roli v tom hrají Břišani – breberky sídlící v našich střevech? Jak si udržet ty prospěšné a „nekrmit“ moc ty škodlivé? Proč je dobré jíst vlákninu, j... více
Kvásková kuchařka: Chleba - pečivo - sladkosti - vaření 2015, Jana Berková
Kvásek je zázrak! Kuchařka je pro začátečníky i pokročilé. Dozvíte se vše o kvásku, surovinách, je zde fotopostup přípravy a pečení chleba. Spousta pestrých snadných receptů na chleba, pečivo slané i sladké a hlavně na v... více
Paleo dieta 2013, Loren Cordain
Nemusíte počítat kalorie ani odměřovat porce. Paleolitická dieta je neuvěřitelně prostá: můžete konzumovat libové maso, drůbež, ryby, mořské plody, čerstvé ovoce a zeleninu. Celoživotní program vychází ze způsobu stravov... více
Naklíčeno! 2018, Caroline Bretherton
Zdravé a chutné klíčky dodají každému jídlu pořádnou porci energie. Jsou nabité vlákninou a bílkovinami, ale zároveň mají málo tuku. Nyní si je díky této knize můžete lehce pěstovat doma, na okenním parapetu, na balkoně,... více
Austrálie? Žila a jedla jsem tam 7 let 1999, Lenka Kořínková
Vše o emigraci v Austrálii vypráví Lenka Kořínková - Holas + několik australsko - kosmopolitních receptů. Barevné i ČB fotografie. více
Hneď to bude 2007, Igor Bukovský
"...Po mojej knihe Návod na prežitie pre muža sa prirodzene čakal Návod pre ženy, viem. Lenže ja si na tej knihe pre vás, dámy, dám veľmi záležať! :-) Tak prijmite teraz knihu plnú inšpirácií na rýchle a zdravé jedlá. Je... více
Zvířata jsou k sežrání 2020, Eva Grestenbergerová
Zvířata zkrátka milujeme – jak ve své blízkosti, tak na talíři! Pozor, nejedná se o kuchařku! Pozoruhodná kniha, která vás nechá lidem nahlédnout jak do hlav, tak i do talířů, rozhodně není ani suchopárnou odbornou pu... více
Superimunita 2014, Joel Fuhrman
Jak můžeme v dnešní době posílit svůj imunitní systém, abychom odolali chřipce, virózám a obrnili se proti rakovině? Odpověď na tuto otázku je již mnohým z nás dobře známá: klíčem je zdravá strava. Víte však, že to není ... více
Výživa podle pěti elementů 2002, Barbara Temelie
Stravování podle pěti elementů razí nové cesty. Do popředí staví energetické působení potravin a ukazuje, jak lze cíleně ovlivňovat tělesné a duševní aktivity, pocity i přístup každého člověka k sobě samému a k ostatním.... více
Hubneme s rozumem tvořivě 2010, Iva Málková
Pokračování edice Hubneme s rozumem a bestselleru Hubneme s rozumem v praxi (dosud prodáno 22 000 kusů) opět přináší recepty na nízkoenergetická jídla s propočtenou energetickou hodnotu a optimálním poměrem živin, tentok... více
Výživou proti rakovině 2008, Richard Béliveau
Prevence rakoviny pomocí stravy Onkologové a autoři knihy Výživou proti rakovině, Richard Béliveau a Denis Gingras dávají návod jak účinně vhodně zvolenou stravou zabránit vzniku a postupu rakoviny. V době, kdy se rako... více
Jídlo jako životní styl III. aneb Naučite se správně jíst 2014, Petra Lamschová
To už si nikdy opravdu nepochutnám? To je otázka všech, kteří chtějí zhubnout nebo přemýšlí o tom, že se začnou držet pravidel zdravého životního stylu. Jak to tedy s tím jídlem doopravdy je a proč bychom se ho neměli ... více