vegetariánství
štítky
190 knih
Projezte se k trvalému zdraví 2018, Florian Überall
Autoři knihy vyznávají myšlenku „jídla jako léku“, na rozdíl od konvenční medicíny zdůrazňují léčivou sílu promyšlené stravy. Na co potřebujeme kupříkladu blokátory žaludeční kyseliny, když můžeme těmto potížím čelit při... více
Nevařte podle kuchařek 2007, Roman Uhrin
Chybí Vám inspirace při tvorbě receptů anebo informace z oblasti výživy? Rádi jíte a chcete vědět, které hodnotné prvky vaše jídlo obsahuje? A nakonec - chcete, aby vaše jídlo a životní styl nebyly zdrojem vašich nemocí,... více
Jak nezemřít - Kuchařka 2018, Gene Stone
V knize naleznete „denní silnou dvanáctku“ Michaela Gregera, což jsou nejlepší ingredience, které váš život prodlouží o několik let, a kuchařka Jak nezemřít se jistě stane základním zdrojem inspirace ve všech zdravých ku... více
Škola živé stravy - easy raw food 2011, Anna Hýžová
Škola živé stravy je pohledem do kuchyně syrové - živé stravy, jídla jsou upravována pouze ze syrových, tepelně neupravovaných surovin. Jsou cestou ke zdravému životnímu stylu, ke zdraví a vitalitě. Je to právě živá stra... více
Green Kitchen At Home - Rychlé a zdravé recepty pro každý den 2019, David Frenkiel
V kuchařce Green Kitchen at Home se s námi její autoři David Frenkiel a Luise Vindahl dělí o více než 100 vegetariánských receptů – svých rodinných favoritů, které jsou charakteristické pro jejich každodenní kuchyni. Jde... více
Vegetariánská kuchařka po česku 2011, Barbora Klofátová
Autorka knihy „Vegetariánská kuchařka po česku“ je bývalou spolumajitelkou vegetariánské restaurace, sama je vegetariánkou. Kniha obsahuje 115 různorodých vegetariánských receptů, řadu osobních tipů a doporučení, slovníč... více
Vegetariánská kuchařka 2007, Enkhuizen Minkowski
Zdravá výživa s velkým zastoupením čerstvé zeleniny a ovoce, bylinek, obilovin, luštěnin a těstovin nachází v dnešní době stále více příznivců. Proto vegetariánská strava není určena pouze vegetariánům, ale každému, kdo ... více
Vegetariánství 1990, Kinga Wiśniewska Roszkowska
Obecné představení vegetariánství a jeho pozitiv z pera polské doktorky. Kniha se také věnuje půstům. více
Nejezte maso! Proč? 2010, neznámý - neuveden
Útlá, avšak přesvědčivá brožurka o krutosti a celosvětových ničivých následcích konzumace masa. více
Sportovní výživa pro vegetariány a vegany 2015, Mareike Grosshauser
Je maso nezbytnou součástí naší stravy? Dokáže nám i bezmasá strava zajistit dostatečný přísun základních živin? To jsou snad nejčastěji diskutované otázky z oblasti výživy, kterými se dlouhodobě zabývá mnoho odborných i... více
Proč nejím maso 2004, Helmut F. Kaplan
V první části vyprávějí prominenti proč nejí maso, v druhé části knihy autor opisuje zdravotné a etické důvody pro vegetariánskou výživu, léčivé vlastnosti plodů a zeleniny, cesta do zdravé budoucnosti, vegetariáni mají ... více
Vegetariánská středomořská kuchařka 2015, Mario Grazia
Příručka obsahuje jedinečné vegetariánsky laděné recepty z celé Itálie doplněné celostránkovými barevnými fotografiemi, dále tipy a rady i krátké odbočky do kulinární historie. Je určena všem, kdo chtějí proniknout do ... více
Léčba výživou 1994, Karel Červený
Autoři knihy Drahomíra Červená a Karel Červený jsou známí propagátoři zdravého způsobu života, ke kterému patří také správný výběr a složení stravy. Protože se naše tělo vlastně buduje z toho, co sníme, je vhodné věnovat... více
Moje jedlo 2 2014, Martin Pyco Rausch
Kuchárska kniha vegetariánskych receptov známeho moderátora Martina Pyco Rauscha Moje jedlo 2 vychádza po dvoch rokoch od vydania prvého dielu. Kniha okrem nápaditých receptov prináša aj Pycove postrehy a nápady z kuchyn... více
Abeceda vegetariánstva 1992, Stanislav Muntág
Filozofia a prax životnej sviežosti. více
Bez lepku a chutně! 2014, Olivia Dupin
V této kuchařce se dozvíte všechno, co potřebujete k životu bez lepku - jaké potraviny kupovat, co jíst a na co si dát pozor, ale hlavně se naučíte jak vařit a péct bez lepku a přesto chutně. Autorka používá pro své rece... více
Netradiční vegetariánská kuchařka 1990, Pavla Momčilová
80 receptů na vegetariánské polévky, saláty a hlavní jídla s nízkým obsahem cholesterolu, celozrnné přílohy. více
Zvol si mou cestu! Edukační aktivity subkultury freeganů ve veřejném prostoru 2014, Kateřina Lojdová
Je v konzumní společnosti luxusem mít, nebo nemít? Existuje v dnešní době ještě revolta, nebo jsou její současné projevy jen mainstreamem s komerční značkou revolty? Jakou stopu zanechává člověk v přírodě? Jakou stopu za... více
2 x 365 vegetariánských omáček 1991, Viktor Faktor
Lákavá kuchařka, v níž jsou jednotlivá jídla řazena abecedně. více
Vaříme bez masa aneb Mazdaznanská kuchařka 1991, kolektiv autorů
Kuchařka obsahuje zdravá bezmasá jídla vracející se k základům z dob starého Íránu. Dozvíte se, jak vyrobit domácí chléb a jiné pečivo, připravit vejce, slavnostní pokrmy, polévky, saláty, omáčky, jak upravit zeleninu, h... více