vegetariánství
štítky
190 knih
Hneď to bude 2007, Igor Bukovský
"...Po mojej knihe Návod na prežitie pre muža sa prirodzene čakal Návod pre ženy, viem. Lenže ja si na tej knihe pre vás, dámy, dám veľmi záležať! :-) Tak prijmite teraz knihu plnú inšpirácií na rýchle a zdravé jedlá. Je... více
Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda 2003, Jarmila Průchová
Lidé a jejich planeta mají patrně šanci na přežití jen v jediném případě: když bude smysluplně spolupracovat mladá moderní věda se znalci tisícileté vědy tradiční. Autorka seznamuje s poznatky o škodlivosti mléka, se kte... více
WHOLEFOOD – Energie pro zdravý životní styl 2016, Elise Museles
200 receptů na lahodné, zdravé, stoprocentně přírodní pochoutky - pohonné hmoty pro váš aktivní životní styl 100% přírodní suroviny * smoothies * zdravé snídaně * dipy a polevy * energetické tyčinky a kuličky * domácí... více
Bez masa 2015, kolektiv autorů
Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo? Jste vegetariáni? Hledáte inspiraci na bezmasé večeře či pohoštění pro přátele? Kuchařka Bez masa vám nabízí více než 120 receptů vyzkou... více
Výživa pro člověka a Zemi 2002, Christian Opitz
Život v harmonii přináší radost, porušování přírodních zákonů komplikace. Všechno je složitě provázáno - zdraví, mysl, výživa, mezilidské vztahy. Naše svobodná vůle nám dává možnosti rozhodnout se pro změnu našeho dosava... více
Obžaloba člověka 2022, Sávitrí Déví Mukherdží
Kniha zkoumá vztah ke zvířatům a přírodě vůbec v různých dějinných obdobích a kulturních okruzích, od křesťanského Západu přes starověké státy po současnou Indii, již autorka dobře zná z vlastní zkušenosti. Nezůstává vša... více
Česká kuchařka bezmasá aneb vaříme levně a zdravě 1991, Alexander Brehmen
Kniha, která je plná receptů a je v ní málo obrázků. Recepty obsahují sádlo a slaninu i přesto, že se jedná o bezmasou kuchařku! více
Vaříme v rytmu ro(c)ku! 2004, Stephanie Pierson
Vegetariánství je zdravé, osvícené, soucitné, inteligentní - prostě skvělé. A nejlepší na tom je, že dokáže vytočit rodiče! Kromě toho pomůže životnímu prostředí, zvýší uvědomělost a učiní krávy šťastné. A zodpoví otázky... více
Víme, co jíme 2012, Lenka Žák
Kuchařka Víme , co jíme - Vědomé vaření chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví a přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny. více
Neber zvíře do úst aneb Podala snad Eva Adamovi jelito? 2012, kolektiv autorů
Kniha přináší rozhovory o utrpení zvířat v systému živočišné výroby s dopadem na člověka, společnost a přírodu, na cca 400 stranách obsáhle mapuje různé pohledy na náš vztah ke zvířatům a vegetariánství, resp. veganství.... více
Hravě o živé stravě 2015, Eva Hájková
Co znamená v dněšní době zdravé stravování u dětí? Proč je čím dál tím více dětí nemocných už od útlého věku (nadváha a obezita, autoimunní onemocnění, alergie, astmata apod.)? Proč se komunity vegetariánů, veganů a vita... více
Górakšja a vegetariánství 1990, kolektiv autorů
V této brožurce najdete mnoho logických a srozumitelných argumentů pro vegetariánství z hlediska hmotného, etického, estetického, zdravotního a duchovního. Dozvíte se také o důležitosti ochrany krav a na závěr můžete vyz... více
Chránit vše živé 1991, Róši Philip Kapleau
Pojednání o zabíjení zvířat a vegetariánství z hlediska buddhistického, všeobecně etického i exaktně racionálního. (vegetariánství z hlediska buddhismu) více
Vegetariánská kuchyně - Špalíček receptů 2005, Jenny Stacey
Sbírka receptů obsahující tipy pro vegetariány, polovegetariány a vegany. Provedeme vás světem přípravy polévek a předkrmů, nezapomeneme samozřejmě ani na hlavní jídla či přílohy. Následně se dozvíte lákavé tipy na zákus... více
Ahimsa, Kniha o ochraně zvířat 1991, Miloš Seifert
V obchodě se nedá koupit, v knihovně se nedá půjčit a autor je 70let po smrti, dovolil jsem si tedy uvést odkaz na stáhnutí http://uloz.to/xJHvYzNf/milos-seifert-ahimsa-1934-pdf . Jedná se o raritní knihu o vztahu k li... více
Zeleninové zázraky z jedného plechu 2019, Liz Franklin
101 ľahkých a výživných jedál nielen pre vegetariánov a vegánov. Stovka receptov Liz Franklinovej na slané aj sladké jedlá má dve prednosti: je výberom tých najlepších chutí z piatich kontinentov a jedlá (áno, aj poli... více
Proč nejíst maso 1996, Milan Záruba
Publikace je "příručkou vegetariána" - obsahuje souhrn základních zdravotnických, ekonomických, ekologických, politických, etických a filozofických argumentů, proč je dobré vystříhat se masité stravy. Druhá část knihy ob... více
Vegánska kuchárka 2001, Matúš Ritomský
Recepty posbírané kolektivem lidí, kteří spolupracovali na vytvoření této kuchařky, poskytují bohatou zásobu inspirace, chutí a nápadů na přípravu skutečně pestré, vyvážené a věříme, že chutné stravy. více
Stvořitelé 2021, Alžběta Dvořáková
Jsme v roce 2030 na předměstí Prahy a do svého světa nás zve lingvistka Kateřina, která se věnuje řeči uměle vyráběných humanoidů. Nahrává do jejich mozků soubory starých textů, z nichž se humanoidi učí mluvit. Kateřina ... více
Léčení stravou - Zázračné léčení syrovou stravou 2010, Kristine Nolfi
V naší době má zdraví větší význam než kdykoliv předtím! Je tím jediným kapitálem, který máte! Co však děláte pro to, abyste si zdraví zachovali? více