vegetariánství

štítky

190 knih


Hneď to bude 80% Hneď to bude 2007, Igor Bukovský

"...Po mojej knihe Návod na prežitie pre muža sa prirodzene čakal Návod pre ženy, viem. Lenže ja si na tej knihe pre vás, dámy, dám veľmi záležať! :-) Tak prijmite teraz knihu plnú inšpirácií na rýchle a zdravé jedlá. Je... více


Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda 70% Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda 2003, Jarmila Průchová

Lidé a jejich planeta mají patrně šanci na přežití jen v jediném případě: když bude smysluplně spolupracovat mladá moderní věda se znalci tisícileté vědy tradiční. Autorka seznamuje s poznatky o škodlivosti mléka, se kte... více


WHOLEFOOD – Energie pro zdravý životní styl 82% WHOLEFOOD – Energie pro zdravý životní styl 2016, Elise Museles

200 receptů na lahodné, zdravé, stoprocentně přírodní pochoutky - pohonné hmoty pro váš aktivní životní styl 100% přírodní suroviny * smoothies * zdravé snídaně * dipy a polevy * energetické tyčinky a kuličky * domácí... více




Bez masa 69% Bez masa 2015, kolektiv autorů

Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo? Jste vegetariáni? Hledáte inspiraci na bezmasé večeře či pohoštění pro přátele? Kuchařka Bez masa vám nabízí více než 120 receptů vyzkou... více


Výživa pro člověka a Zemi 84% Výživa pro člověka a Zemi 2002, Christian Opitz

Život v harmonii přináší radost, porušování přírodních zákonů komplikace. Všechno je složitě provázáno - zdraví, mysl, výživa, mezilidské vztahy. Naše svobodná vůle nám dává možnosti rozhodnout se pro změnu našeho dosava... více


Obžaloba člověka 76% Obžaloba člověka 2022, Sávitrí Déví Mukherdží

Kniha zkoumá vztah ke zvířatům a přírodě vůbec v různých dějinných obdobích a kulturních okruzích, od křesťanského Západu přes starověké státy po současnou Indii, již autorka dobře zná z vlastní zkušenosti. Nezůstává vša... více


Česká kuchařka bezmasá aneb vaříme levně a zdravě 80% Česká kuchařka bezmasá aneb vaříme levně a zdravě 1991, Alexander Brehmen

Kniha, která je plná receptů a je v ní málo obrázků. Recepty obsahují sádlo a slaninu i přesto, že se jedná o bezmasou kuchařku! více


Vaříme v rytmu ro(c)ku! 85% Vaříme v rytmu ro(c)ku! 2004, Stephanie Pierson

Vegetariánství je zdravé, osvícené, soucitné, inteligentní - prostě skvělé. A nejlepší na tom je, že dokáže vytočit rodiče! Kromě toho pomůže životnímu prostředí, zvýší uvědomělost a učiní krávy šťastné. A zodpoví otázky... více


Víme, co jíme 80% Víme, co jíme 2012, Lenka Žák

Kuchařka Víme , co jíme - Vědomé vaření chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví a přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny. více


Neber zvíře do úst aneb Podala snad Eva Adamovi jelito? 65% Neber zvíře do úst aneb Podala snad Eva Adamovi jelito? 2012, kolektiv autorů

Kniha přináší rozhovory o utrpení zvířat v systému živočišné výroby s dopadem na člověka, společnost a přírodu, na cca 400 stranách obsáhle mapuje různé pohledy na náš vztah ke zvířatům a vegetariánství, resp. veganství.... více


Hravě o živé stravě 88% Hravě o živé stravě 2015, Eva Hájková

Co znamená v dněšní době zdravé stravování u dětí? Proč je čím dál tím více dětí nemocných už od útlého věku (nadváha a obezita, autoimunní onemocnění, alergie, astmata apod.)? Proč se komunity vegetariánů, veganů a vita... více


Górakšja a vegetariánství 71% Górakšja a vegetariánství 1990, kolektiv autorů

V této brožurce najdete mnoho logických a srozumitelných argumentů pro vegetariánství z hlediska hmotného, etického, estetického, zdravotního a duchovního. Dozvíte se také o důležitosti ochrany krav a na závěr můžete vyz... více


Chránit vše živé 91% Chránit vše živé 1991, Róši Philip Kapleau

Pojednání o zabíjení zvířat a vegetariánství z hlediska buddhistického, všeobecně etického i exaktně racionálního. (vegetariánství z hlediska buddhismu) více


Vegetariánská kuchyně - Špalíček receptů 89% Vegetariánská kuchyně - Špalíček receptů 2005, Jenny Stacey

Sbírka receptů obsahující tipy pro vegetariány, polovegetariány a vegany. Provedeme vás světem přípravy polévek a předkrmů, nezapomeneme samozřejmě ani na hlavní jídla či přílohy. Následně se dozvíte lákavé tipy na zákus... více


Ahimsa, Kniha o ochraně zvířat 100% Ahimsa, Kniha o ochraně zvířat 1991, Miloš Seifert

V obchodě se nedá koupit, v knihovně se nedá půjčit a autor je 70let po smrti, dovolil jsem si tedy uvést odkaz na stáhnutí http://uloz.to/xJHvYzNf/milos-seifert-ahimsa-1934-pdf . Jedná se o raritní knihu o vztahu k li... více


Zeleninové zázraky z jedného plechu 90% Zeleninové zázraky z jedného plechu 2019, Liz Franklin

101 ľahkých a výživných jedál nielen pre vegetariánov a vegánov. Stovka receptov Liz Franklinovej na slané aj sladké jedlá má dve prednosti: je výberom tých najlepších chutí z piatich kontinentov a jedlá (áno, aj poli... více


Proč nejíst maso 80% Proč nejíst maso 1996, Milan Záruba

Publikace je "příručkou vegetariána" - obsahuje souhrn základních zdravotnických, ekonomických, ekologických, politických, etických a filozofických argumentů, proč je dobré vystříhat se masité stravy. Druhá část knihy ob... více


Vegánska kuchárka 80% Vegánska kuchárka 2001, Matúš Ritomský

Recepty posbírané kolektivem lidí, kteří spolupracovali na vytvoření této kuchařky, poskytují bohatou zásobu inspirace, chutí a nápadů na přípravu skutečně pestré, vyvážené a věříme, že chutné stravy. více


Stvořitelé 83% Stvořitelé 2021, Alžběta Dvořáková

Jsme v roce 2030 na předměstí Prahy a do svého světa nás zve lingvistka Kateřina, která se věnuje řeči uměle vyráběných humanoidů. Nahrává do jejich mozků soubory starých textů, z nichž se humanoidi učí mluvit. Kateřina ... více


Léčení stravou - Zázračné léčení syrovou stravou 93% Léčení stravou - Zázračné léčení syrovou stravou 2010, Kristine Nolfi

V naší době má zdraví větší význam než kdykoliv předtím! Je tím jediným kapitálem, který máte! Co však děláte pro to, abyste si zdraví zachovali? více