vaření
štítky
186 knih
I chytré ženy dělají hloupé věci 2008, Monica Pradhan
Prvotina americké autorky indického původu pohlíží do života tří mladých žen narozených v Americe indickým emigrantům, které se po řadě životních zklamání vracejí ke svým rodinám a jejich tradicím a snaží se nalézt svou ... více
Kočkám chutná kaviár 2002, František PON.
Kuchařka pro lidi a pro kočky - kouzelná knížka plná receptů a úsměvného povídání o kočkách a životě s nimi, doprovázená půvabnými obrázky autorů, která by neměla chybět v knihovně žádného milovníka či milovnice koček ne... více
Receptury teplých pokrmů 1998, Karel Kolář
Stovky receptů teplé kuchyně. více
Ako voda v čokoláde 2004, Laura Esquivel
Autorka patrí k načítanejším latinskoamerickým spisovateľkám. Jej prvotina vyvolala nečakaný a nevídaný ohlas, doteraz bol román preložený do 35 jazykov, počet predaných výtlačkov dosiahlo 4, 5 milióna a viac ako rok zot... více
Moje zero-waste kuchyně 2018, Kate Turner
Trend zero-waste, čili nulového odpadu a maximální využitelnosti, obletěl celý svět a není snad nikdo, kdo by o něm v poslední době neslyšel. Kniha Moje zero-waste kuchyně vás naučí, jak neplýtvat potravinami, a jak i ze... více
Levně a chutně vaříme s Novou 2015, neznámý - neuveden
Vařit levně a chutně, to je současný trend všech fanoušků oblíbené rubriky televize Nova, ve které se připravují unikátní recepty za pár korun. Jednoduchý postup, časová nenáročnost a chutný výsledek – to sice zní jako n... více
Vaříme s konopím 1995, Adam Gottlieb
Kontroverzní kuchařka, která svého času vyvolala bouřlivé diskuse, přináší nejúčinnější metody přípravy jídel a nápojů s marihuanou a hašišem. Umění a věda vaření s konopím. Nejúčinnější metody přípravy jídel a nápojů ... více
Jídelníček kojenců a malých dětí 2006, Martin Gregora
Dotazy na výživu dítěte patří k nejčastějším otázkám, které dětští lékaři a sestry v ordinacích a poradnách zodpovídají. Publikace MUDr. Martina Gregory a Ing. arch. Dany Zákostelecké vám proto přináší nejen množství pra... více
Koření pro každé vaření 1994, Dagmar Lánská
Rádce jak používat koření, kolik druhů máme ......, vydal Jaroslav Lončák ve spolupráci s firmou Avocádo, kniha je doplněna obrazovými ilustracemi a recepty. více
Cat&Cook 2 2019, Ivana Jindřichová
A je to tady! Moje druhá kuchařka, tentokrát s kočičí nástupkyní Miňonkou, kterou všichni znáte z mého Instagramu. Nemohu uvěřit, že 2. díl kuchařky Cat & Cook vzniká už po roce! A co vás v něm čeká? Knížka je opět pl... více
Léto v řecké taverně 2005, Tom Stone
Tom Stone odjel na léto do Řecka, aby tam napsal román – a zůstal tam dvaadvacet let. Na malém ostrůvku Pátmos, kde měl svatý Jan apokalyptické vidění popsané v Knize zjevení, se zamiloval do krásné francouzské malířky D... více
Vaříme pro kojence a batolata 2018, Olga Mengerová
Kdy a čím začít přikrmovat kojence? Jaká strava prospívá batoleti? Co přijde k chuti dětem v 7. až 9. měsíci, v jednom a dvou letech? Jaké jsou správné dávky jednotlivých živin, zásady přípravy pokrmů či základní požadav... více
Košík plný rajčat 2018, Jenny Linford
Téměř každý z nás si jistě oblíbil rajská jablíčka, onu zářivě červenou zeleninu lahodné chuti a výrazného aroma, která hraje nezastupitelnou roli při přípravě mnoha vynikajících pokrmů. Tato kniha však nenabízí pouze na... více
Ottova kuchařka naší vesnice 2007, kolektiv autorů
Tato kniha obsahuje více než 2000 receptů teplé i studené kuchyně, tradiční i moderní receptury na polévky, omáčky, pokrmy z obilovin, zeleniny, drůbeže, zvěřiny, masa a ryb. Přináší základní informace o používaných suro... více
V kuchyni 2013, Monica Ali
Román je ódou na pomíjivost. A nikde není pocit pomíjivosti intenzivnější než v prostředí velkoměstského hotelu, v tomto případě hotelu Imperial na londýnském náměstí Picadilly Circus. Ústřední postavou je Gabriel Lightf... více
Lidová strava na Valašsku 2018, Jaroslav Štika
Souhrnná publikace v úvodu seznamuje s osídlením a zúrodněním Valašska a jeho zemědělskou produkcí, zabývá se též vývojem lidové stravy, představuje všední i sváteční jídelníček Valachů a popisuje, jak se lidé museli str... více
Přidej špetku koření 1994, Bethany Campbell
Gina zdědila starý rodinný recept na vynikající omáčku, která slouží k přípravě místní speciality městečka Allegro - vyhlášených špaget. Není divu, že o recept na omáčku projevuje zájem i velký průmysl. A navíc Ginu k pr... více
Dneska vařím já 1966, Jitka Bodláková
Soubor receptů na rychlá a jednoduchá jídla pro hochy a děvčata, kteří chtějí pomoci v domácnosti nebo si uvařit na výletě. 2. rozšířené vydání více
Labužníkovy historky 2011, Vladimír Poštulka
Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky... více
Šance pro ženu 40+ 2019, Ivana Stenzlová
Tato kniha objasňuje obtíže spojené s hormonálními změnami během klimakteria a nabízí jejich dostupná a přirozená řešení. Je určena jak pro ženy „po čtyřicítce”, tak pro ty mladší (které mohou pozitivně ovlivnit průběh b... více