vaření

štítky

186 knih


I chytré ženy dělají hloupé věci 73% I chytré ženy dělají hloupé věci 2008, Monica Pradhan

Prvotina americké autorky indického původu pohlíží do života tří mladých žen narozených v Americe indickým emigrantům, které se po řadě životních zklamání vracejí ke svým rodinám a jejich tradicím a snaží se nalézt svou ... více


Kočkám chutná kaviár 77% Kočkám chutná kaviár 2002, František PON.

Kuchařka pro lidi a pro kočky - kouzelná knížka plná receptů a úsměvného povídání o kočkách a životě s nimi, doprovázená půvabnými obrázky autorů, která by neměla chybět v knihovně žádného milovníka či milovnice koček ne... více


Receptury teplých pokrmů 82% Receptury teplých pokrmů 1998, Karel Kolář

Stovky receptů teplé kuchyně. více




Ako voda v čokoláde 75% Ako voda v čokoláde 2004, Laura Esquivel

Autorka patrí k načítanejším latinskoamerickým spisovateľkám. Jej prvotina vyvolala nečakaný a nevídaný ohlas, doteraz bol román preložený do 35 jazykov, počet predaných výtlačkov dosiahlo 4, 5 milióna a viac ako rok zot... více


Moje zero-waste kuchyně 58% Moje zero-waste kuchyně 2018, Kate Turner

Trend zero-waste, čili nulového odpadu a maximální využitelnosti, obletěl celý svět a není snad nikdo, kdo by o něm v poslední době neslyšel. Kniha Moje zero-waste kuchyně vás naučí, jak neplýtvat potravinami, a jak i ze... více


Levně a chutně vaříme s Novou 42% Levně a chutně vaříme s Novou 2015, neznámý - neuveden

Vařit levně a chutně, to je současný trend všech fanoušků oblíbené rubriky televize Nova, ve které se připravují unikátní recepty za pár korun. Jednoduchý postup, časová nenáročnost a chutný výsledek – to sice zní jako n... více


Vaříme s konopím 76% Vaříme s konopím 1995, Adam Gottlieb

Kontroverzní kuchařka, která svého času vyvolala bouřlivé diskuse, přináší nejúčinnější metody přípravy jídel a nápojů s marihuanou a hašišem. Umění a věda vaření s konopím. Nejúčinnější metody přípravy jídel a nápojů ... více


Jídelníček kojenců a malých dětí 63% Jídelníček kojenců a malých dětí 2006, Martin Gregora

Dotazy na výživu dítěte patří k nejčastějším otázkám, které dětští lékaři a sestry v ordinacích a poradnách zodpovídají. Publikace MUDr. Martina Gregory a Ing. arch. Dany Zákostelecké vám proto přináší nejen množství pra... více


Koření pro každé vaření 88% Koření pro každé vaření 1994, Dagmar Lánská

Rádce jak používat koření, kolik druhů máme ......, vydal Jaroslav Lončák ve spolupráci s firmou Avocádo, kniha je doplněna obrazovými ilustracemi a recepty. více


Cat&Cook 2 84% Cat&Cook 2 2019, Ivana Jindřichová

A je to tady! Moje druhá kuchařka, tentokrát s kočičí nástupkyní Miňonkou, kterou všichni znáte z mého Instagramu. Nemohu uvěřit, že 2. díl kuchařky Cat & Cook vzniká už po roce! A co vás v něm čeká? Knížka je opět pl... více


Léto v řecké taverně 71% Léto v řecké taverně 2005, Tom Stone

Tom Stone odjel na léto do Řecka, aby tam napsal román – a zůstal tam dvaadvacet let. Na malém ostrůvku Pátmos, kde měl svatý Jan apokalyptické vidění popsané v Knize zjevení, se zamiloval do krásné francouzské malířky D... více


Vaříme pro kojence a batolata 81% Vaříme pro kojence a batolata 2018, Olga Mengerová

Kdy a čím začít přikrmovat kojence? Jaká strava prospívá batoleti? Co přijde k chuti dětem v 7. až 9. měsíci, v jednom a dvou letech? Jaké jsou správné dávky jednotlivých živin, zásady přípravy pokrmů či základní požadav... více


Košík plný rajčat 96% Košík plný rajčat 2018, Jenny Linford

Téměř každý z nás si jistě oblíbil rajská jablíčka, onu zářivě červenou zeleninu lahodné chuti a výrazného aroma, která hraje nezastupitelnou roli při přípravě mnoha vynikajících pokrmů. Tato kniha však nenabízí pouze na... více


Ottova kuchařka naší vesnice 81% Ottova kuchařka naší vesnice 2007, kolektiv autorů

Tato kniha obsahuje více než 2000 receptů teplé i studené kuchyně, tradiční i moderní receptury na polévky, omáčky, pokrmy z obilovin, zeleniny, drůbeže, zvěřiny, masa a ryb. Přináší základní informace o používaných suro... více


V kuchyni 70% V kuchyni 2013, Monica Ali

Román je ódou na pomíjivost. A nikde není pocit pomíjivosti intenzivnější než v prostředí velkoměstského hotelu, v tomto případě hotelu Imperial na londýnském náměstí Picadilly Circus. Ústřední postavou je Gabriel Lightf... více


Lidová strava na Valašsku 100% Lidová strava na Valašsku 2018, Jaroslav Štika

Souhrnná publikace v úvodu seznamuje s osídlením a zúrodněním Valašska a jeho zemědělskou produkcí, zabývá se též vývojem lidové stravy, představuje všední i sváteční jídelníček Valachů a popisuje, jak se lidé museli str... více


Přidej špetku koření 65% Přidej špetku koření 1994, Bethany Campbell

Gina zdědila starý rodinný recept na vynikající omáčku, která slouží k přípravě místní speciality městečka Allegro - vyhlášených špaget. Není divu, že o recept na omáčku projevuje zájem i velký průmysl. A navíc Ginu k pr... více


Dneska vařím já 80% Dneska vařím já 1966, Jitka Bodláková

Soubor receptů na rychlá a jednoduchá jídla pro hochy a děvčata, kteří chtějí pomoci v domácnosti nebo si uvařit na výletě. 2. rozšířené vydání více


Labužníkovy historky 74% Labužníkovy historky 2011, Vladimír Poštulka

Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky... více


Šance pro ženu 40+ 85% Šance pro ženu 40+ 2019, Ivana Stenzlová

Tato kniha objasňuje obtíže spojené s hormonálními změnami během klimakteria a nabízí jejich dostupná a přirozená řešení. Je určena jak pro ženy „po čtyřicítce”, tak pro ty mladší (které mohou pozitivně ovlivnit průběh b... více