stravování, výživa
štítky
193 knih
Řešení hladiny krevního cukru 2015, Mark Hyman
Ultra zdravý program pro hubnutí, prevenci chorob a pro to, abyste se ihned cítili skvěle! Mark Hyman odhaluje tajemství úbytku na váze, prevence cukrovky, srdečních chorob, mozkové mrtvice, demence a rakoviny – a tímto... více
Sportovní výživa pro vegetariány a vegany 2015, Mareike Grosshauser
Je maso nezbytnou součástí naší stravy? Dokáže nám i bezmasá strava zajistit dostatečný přísun základních živin? To jsou snad nejčastěji diskutované otázky z oblasti výživy, kterými se dlouhodobě zabývá mnoho odborných i... více
Vyváženě: 108 receptů od nutričních terapeutek nehladu 2022, Andrea Jakešová
Kuchařka Vyváženě je plná receptů sestavených tak, aby zajistily vyvážený příjem jednotlivých živin. Tipy na snídaně, obědy, svačiny i večeře pečlivě připravily nutriční terapeutky z poradny Ne hladu. Na své si v knize p... více
Boj s artrózou 2018, Ana Maria Lajusticia Bergasa
Úspěšná léčebná metoda podle nejnovějších poznatků biochemie. více
Zdravá střeva 2022, William Davis
Kniha popisuje vliv střevního mikrobiomu na celé lidské tělo, na nemoci, na imunitu – z čeho se mikrobiom skládá, jak funguje, na co všechno má vliv (od střevních potíží po deprese, různé štěpení a zpracovávání hormonů, ... více
Co (ještě) nevíte o výživě (i ve sportu) 2006, Petr Fořt
Co ještě nevíte o výživě i ve sportu - další publikace dietologa RNDr. Petra Fořta Csc. je zaměřená na výživu a cvičení. Publikace obsahuje řadu novinek a překvapujících odhalení z oblasti výživy, které pomohou jak v roz... více
Jíme, abychom žili. Nežijem proto, abychom jedli 2000, Eva Zemanová
Kniha popisuje informace k potravinám jako je maso, tuky, mléko, sýry... Obsahuje mnoho zdravých a jednoduchých receptů. V závěru knihy je několik stran o tom, jak používat byliny jako koření. více
Najděte své ideální zdraví 2014, Wayne Scott Andersen
Jak spokojeně, šťastně a zdravě žít do devadesáti let či ještě déle. Převezměte kontrolu nad svým zdravím a užijte si zábavného a smysluplného života v plné síle. Autor využívá nejmodernější poznatky ze zdravé výživy i ... více
Vývary z kostí 2017, Constanze von Eschbach
Autorce šlo nejen o léčebné účinky vývarů z kostí hovězích, drůbežích, rybích a vepřových, ale i o estetickou podobu polévek a jídel a o zeleninové a kořenicí doplňky, které znásobí požitek při jejich konzumaci. více
Recepty a výživové tabulky (nejen) pro sportovce 2010, Petr Fořt
Kniha vám dá základní informace o tom, jak by měla vypadat vyvážená a zdravá strava v návaznosti na individuální požadavky a vlastnosti konzumenta. Další část knihy tvoří více než 100 receptů. Závěrem jsou tabulky výživo... více
Jídlo pro duši 2018, Táňa Havlíčková
Nová kniha fashion terapeutky a autorky metody Octo Codes Táni Havlíčkové boří mýty o tom, co musíte jíst, abyste byli zdraví. Podle reakcí a zpětných vazeb skupiny, která tenhle stravovací systém testovala, si můžete př... více
Vojenská kuchařka 2004, Petr Havel
Ojediněle pojatá kuchařka obsahující nejenom návody k přípravě jídel, podle nichž se stravovali obyčejní vojáci až po nejvyšší velitele, ale také informace například o služebních předpisech, náboženských ohledech, polníc... více
Jak naše vnitřní zranění ovlivňují to, co jíme - Souvislost mezi vnitřním zraněním, stravou a zdravím 2019, Lise Bourbeau
Tato kniha vás nenaučí jíst podle pravidel zdravé výživy. Jejím cílem je totiž pomoci vám odhalit jiné věci: například zjistit, jak se kontrolujete; uvědomit si, jak se stravujete; pochopit souvislost mezi stravováním a ... více
Jak jste klamáni - mnohem víc než jen makrobiotická kuchařka 2002, Jarmila Průchová
Víc než jen makrobiotická kuchařka. Dnes většina z nás ví, že žijeme ve světě klamu a podvodu. A každý si to už nějakým způsobem ověřil. Jen málokdo si to ovšem ověřil v oblasti vlastního každodenního stravování. Knih... více
Večere diktátorov: Sprievodca skazenými chúťkami diktátorov 2017, Victoria Clark
Kniha o gastronomických zvykoch a zlozvykoch diktátorov 20. storočia je jedinečná svojou témou, spracovaním aj obsahom. Autorky Victoria Clarková a Melissa Scottová netradičným spôsobom mapujú nielen život a výčiny diktá... více
Candida - základní kniha & kuchařka 1997, Helen Gustafson
Tato kniha vznikla díky intenzivnímu pátrání po receptech, které by bylo možné využít pro kontrolu růstu kvasinek. Průmyslově zpracované potraviny podporují jejich růst, a tím vytvářejí pro candidu z lidského těla ideáln... více
OMG dieta – 6 týdnů k vysněné postavě 2013, Venice A. Fulton (p)
Pokud jste někdy drželi dietu a nepodařilo se vám zhubnout, byla chyba v dietě. Nastal čas zbavit se tuků novým způsobem. Unikátní OMG dietu sestavil autor, osobní trenér, pro své VIP klienty. Nyní může pomoci i vám. Osv... více
Co se děje v našem těle? Výživa a trávení, Svaly a pohybové ústrojí 1998, Ewa Rossberg
Autorka důrazně varuje před nevhodnou stravou tím, že nechá smyšlenou postavičku procházet celým trávicím traktem a posléze svaly. Text je současně převyprávěn do kresleného seriálu. Dobré rady obsahují společenské hry a... více
Uzdravme se - Jak obnovit zdraví pomocí správné výživy 2002, Adelle Patrick Davis
A.Davis a její obavy o lidské zdraví položily základní kámen dnešnímu názoru, že správná strava může udržet zdraví a prodloužit život. Její rady pomohly statisícům a snad i milionům lidí, kteří se zbavili nemocí a žijí p... více
Výhonky a mikrozelenina - 70 prvotřídních superpotravin z vlastní kuchyňské zahrádky se 40 kreativními recepty pro vitalitu a zdra 2018, Angelika Fürstler
Pro pěstování výhonků a mikrozeleniny vůbec a jejich používání v kuchyni hovoří řada pozitiv. Obsahují vitamíny, bílkoviny, minerály a spoustu dalších prospěšných látek, které náš organismus velmi ocení, zvláště v zimě. ... více