potraviny
štítky
111 knih
Potraviny lék náš vezdejší (Makrobiotická domácí lekárna) 1996, Michio Kushi
Publikace radí, jak využívat energii jednotlivých potravin k léčení různých chorob a zmírňování jejich příznaků. více
Projezte se ke zdraví a vitalitě 2020, Jarmila Mandžuková
Dveře k dokonalému zdraví a vitalitě se otevírají zevnitř! Každý z nás je může prostřednictvím hodnotné a výživné stravy otevřít. Každý z nás může ve svém životě mnohé změnit a zlepšit. Kniha je poutavým průvodcem, který... více
50 nejzdravějších SUPERpotravin 2013, Brigitte Hamman
Abecední přehled a popis přírodních potravin, které intenzivně ovlivňují zdraví a pomáhají při prevenci a léčbě nemocí. více
Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů 2010, Jana Dostálová
Publikace je zaměřena na získání informací, jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů, aby byla zajištěna jejich hygienická nezávadnost, dobrá stravitelnost a využitelnost i obsah živin (bílkovin, tuků, sacharidů, m... více
Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology 2008, Ludmila Šilhánková
Kniha seznamuje čtenáře se základy obecné mikrobiologie s důrazem na partie důležité z hlediska potravinářského průmyslu a biotechnologií. Zabývá se funkční cytologií mikroorganismů, mechanismem jejich rozmnožování a výž... více
Čínský systém léčby potravinami 2006, Henry C. Lu
Tajemství, které Číňané znají už celá staletí, zbytek světa teprve odhaluje: je o tom, že obyčejné potraviny v sobě skrývají mocnou sílu léčit. V této knize se například dozvíte, proč žvýkání čerstvých třešní léčí zánět ... více
Zmrazené potraviny - v průmyslu a domácnosti 1988, Miroslav Smotlacha
Způsoby manipulace se zmrazenými potravinami a předpisy na přípravu pokrmů z těchto potravin. více
Superpotraviny 2022, Kristýna Malinowská
Svět potravin je daleko spletitější a pozoruhodnější, než by se na první pohled mohlo zdát, a nabízí mnohem více než pouhé palivo pro naše tělo. A co teprve, když si posvítíme na takzvané superpotraviny. Každá je zcel... více
Víš, co jíš? Co se skrývá v potravinách 2006, Udo Pollmer
Kniha popisuje nové zázračné prostředky pekařů, umění kuchařů z prášku, triky vinařů. Obsahuje podrobný lexikon, poprvé v takové formě, který prezentuje moderní ingredience a upozorňuje na možná rizika jejich vedlejších ... více
Přepněte na zdravé jídlo 2007, Gillian McKeith
Ve své druhé úspěšné knize vám Gillian radí: Přepněte svůj program na zdravé jídlo - a víckrát už se neohlížejte zpátky! Tato kniha bude vaším osobním konzultantem a její autorka je připravena vám asistovat krok za kroke... více
Sušíme doma 2023, Alena Molinová
Originální recepty pro domácí sušičky potravin. Mysleli jste, že v sušičce vykouzlíte jen pár křížal a nasušíte houby? Nechte se touhle knížkou přesvědčit o opaku a vklouzněte do světa domácího sušení, který vám oteví... více
Éčka v potravinách 2007, Vladimír Klescht
Autoři, odborníci na zdravou výživu, napsali praktickou příručku, která srozumitelně, čtivě a se soudným pohledem popisuje vlastnosti Éček přídatných látek v potravinách - a jejich vliv na naše zdraví. více
Uchováváme potraviny bez elektrické energie - podle receptů našich babiček 2023, Alena Anežka Gajdušková
V této knize se dozvíme jak nejlépe: skladovat ovoce, zeleninu, brambory, obilniny, mouky, luštěniny, olejniny, rýži, trvanlivé pečivo, uchovávat máslo a sádlo, konzervovat vejce, sterilovat ovoce, zeleninu a houby, ale ... více
Moderní výživa od A do Z 1998, Michael Sharon
Malá encyklopedie výživy - Kniha přehledně a jednoduše vysvětluje základní hesla týkající se potravin, léčivých rostlin, vitamínů, minerálů nebo doplňků výživy, s nimiž se můžete setkat. více
Příběhy českých superpotravin 2019, Veronika Hanzlíková
Dvacet pět příběhů o potravinách z našich luhů a hájů. Přes 50 receptů, stravovací tipy podle ročních dob aj. více
Ajurvéda každý den 2018, Wolfgang Neutzler
Zdravé a chutné jídlo nemusí být náročné na čas a finance. Prověřený způsob stravování, který léčí je založen především na místní zelenině a bylinkách včetně těch divokých jako například bršlice či jitrocel. Knihu mohou ... více
Potraviny 2002, Martyn Bramwell
Průvodce po naší planetě pro mladé ochranáře. Kolik je na naší Zemi sytých, kolik hladovějících a trpících podvýživou? Kolik obilí je třeba vypěstovat, aby nikomu nehrozila smrt hladem? To je jen několik z palčivých, vsk... více
Úroda bez chémie: Ako pestovať, skladovať, upravovať ovocie a zeleninu prirodzenou cestou 1991, J. B. Harrison
Je vzácnosťou nájsť skúseného farmára, ktorý uplatňuje organické pestovanie plodín v praxi a ktorý je aj rovnako dobrým teoretikom. John B. Harrison túto schopnosť kombinovať teóriu s praxou má. více
Co jíme a pijeme? 2003, Petr Fořt
Souhrn hlavních zásad zdravé výživy člověka moderní doby. Publikace je určena nejen sportovcům a jejich trenérům, ale všem, kteří se zajímají o správnou výživu a vůbec zdravý životní styl. Autor v ní formuluje jasně a... více
Atlas jídla celého světa 2017, Giulia Malerba
Tato velkoformátová kniha se stane pro čtenáře ve věku 7–11 let průvodcem po gastronomické kultuře celého světa od Jižní Ameriky po Evropu, od Blízkého východu po Austrálii… Ilustrace Febe Sillaniové, doprovázené krátkým... více